Solidaritate obligatorie? Parlamentul European se pregătește să găzduiască inițiative de „incluziune” LGBT

23 Iun 2024
Solidaritate obligatorie? Parlamentul European se pregătește să găzduiască inițiative de „incluziune” LGBT

Organizate de departamentul de personal al PE, evenimentele de săptămâna viitoare vor culmina cu o proiecție a unui film ucrainean despre combaterea „homofobiei”, scrie European Conservative

Înaintea primei ședințe planificată a noului Parlament European (PE) din 16 iulie, sunt în curs de desfășurare măsuri pentru a se asigura că acesta este un loc de muncă mai „inclusiv LGBT”, potrivit unor e-mailuri interne scurse, văzute de European Conservative.

E-mailurile dezvăluie planurile DG PERS, divizia de resurse umane a PE, de a desfășura o serie de evenimente informale de întâmpinare a noului personal LGBT, asigurându-se totodată că parlamentul rămâne un „angajator complet incluziv pentru personalul LGBTIQ+”.

Potrivit e-mailurilor, seria de evenimente este parțial condusă de organizația non-profit Inspiring More Sustainability (IMS), cu sediul în Luxemburg, specializată în promovarea egalității la locul de muncă. Șefa companiei pentru incluziunea LGBT, Priscilia Talbot, este programată să susțină o discuție despre încurajarea acceptării gay în PE. 

În urma vorbitorilor de la DG PERS și a unei serii de evenimente menite să promoveze relațiile în rândul noilor membri ai personalului LGBT, evenimentele din această săptămână vor culmina cu o proiecție a comediei ucrainene Lessons of Tolerance din 2023 , despre o familie ucraineană conservatoare din punct de vedere social care trăiește cu un bărbat gay pentru a beneficia de banii grant al Uniunii Europene. Filmul este descris astfel:

Zece lecții neliniștite într-un apartament minuscul din Ucraina. Profesoara Nadia lansează un program de acceptare LGBT+ finanțat de UE. O familie de obicei intolerantă decide șovăielnic să se înscrie pentru a primi suplimente financiare tentante. Sarcina lor este să petreacă 24 de zile fără alcool cu ​​Vasyl, care este gay, dar ar putea fi și cel mai bun prieten, o rudă de mult uitată, un terapeut bun, un asistent social atent sau un fotograf instalator. Mecanicul iubitor de bere Zenyk, o actriță dintr-un teatru care nu a fost niciodată Diana, și Denys, nerăbdător de agresiv, vor îmblânzi ura și invidia. Prin jocuri amuzante, ei vor învăța despre homofobie, egalitate, empatie, discriminare de gen și împlinire de sine.

În ultimii ani, PE și alte instituții ale UE au adoptat o atitudine militantă asupra problemelor LGBT în relațiile de la Bruxelles atât cu Rusia, cât și cu statele membre tradiționaliste, cum ar fi Polonia și Ungaria. Luna trecută, miniștrii egalității au convenit la Bruxelles să urmărească drepturile homosexualilor în întregul bloc.

Un important lobby intern în problemele LGBT din Bruxelles este „intergrupul” LGBT al Parlamentului, care operează cu asistența a 162 de europarlamentari și monitorizează elaborarea politicilor în cadrul instituțiilor UE, precum și în statele membre, împreună cu o echipă transnațională de ONG-uri ale societății civile. Sub suprafață, zvonurile despre o „mafie gay” încorporată au circulat de mult la Bruxelles. 

Discriminarea directă împotriva homosexualilor este interzisă în articolul 176 din Codul de conduită al Parlamentului, deputații europeni fiind găsiți vinovați de a plăti penalități financiare sau de a fi restricționați să reprezinte Parlamentul în negocierile interinstituționale.

În ciuda creșterii numărului de deputați conservatori, Comisia Europeană este de așteptat să semneze o altă strategie LGBT pe cinci ani în lunile următoare. În ultimii cinci ani, s-a pus un accent mai mare pe monitorizarea statelor membre pentru a implementa politici liberale din punct de vedere social, precum și cererile ca instituțiile UE „să conducă prin exemplu” prin asigurarea unui mediu de lucru favorabil homosexualilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră