Socrii primului ministru al Scoției, Humza Yousaf, au părăsit Gaza după săptămâni de „coșmar”

03 Noi 2023
Socrii primului ministru al Scoției, Humza Yousaf, au părăsit Gaza după săptămâni de „coșmar”

Socrii primului ministru al Scoției au ajuns în Egipt după ce au trecut prin trecerea Rafah din Gaza, scrie SkyNews

Elizabeth și Maged El-Nakla au călătorit în enclava palestiniană pentru a vizita familia, dar nu s-au putut întoarce acasă după izbucnirea conflictului. 

O declarație a lui Humza Yousaf și a soției sale Nadia El-Nakla a spus că cuplul a reușit să plece în această dimineață. 

„Aceste ultime patru săptămâni au fost un coșmar viu pentru familia noastră, suntem atât de recunoscători pentru toate mesajele de confort și rugăciunile pe care le-am primit din întreaga lume și, într-adevăr, din spectrul politic din Scoția și Marea Britanie”, au spus ei într-o declarație. 

„Deși simțim un sentiment de ușurare personală profundă, suntem zdrobiți de suferința continuă a oamenilor din Gaza”. 

Ei și-au reiterat apelurile pentru ca toate părțile să cadă de acord cu o încetare imediată a focului, pentru eliberarea ostaticilor și deschiderea unui coridor umanitar pentru a permite ajutorului și combustibilului „să curgă” în regiune. 

„Familiile din Gaza și Israel suferă după pierderea unor bărbați, femei și copii complet nevinovați”, continuă declarația. 

„Ne rugăm pentru ei toți și ne rugăm ca comunitatea internațională să se concentreze în cele din urmă pe obținerea unei păci durabile în regiune: una care să recunoască faptul că drepturile și viețile palestinienilor și israelienilor sunt egale”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră