„Slujbă de vis” la New York: „măcelar” de șobolani

04 Dec 2022
„Slujbă de vis” la New York: „măcelar” de șobolani

Primăria celui mai mare oraș din Statele Unite caută un „director al programului de reducere a rozătoarelor”. Candidatul ideal trebuie să fie „ultra-motivat” și... destul de însetat de sânge, se poate citi într-o ofertă de muncă plină de umor, scrie OuestFrance.

Cauți un loc de muncă de vis în New York? Orașul care nu doarme niciodată oferă un loc de muncă ca "lider însetat de sânge" într-un serviciu din primărie dedicat sacrificării milioanelor de șobolani din oraș. Postul de director al programului de reducere a rozătoarelor atașat orașului New York poate deveni jobul tău de vis dacă i te dedici 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămâna cu tenacitate și simțul responsabilității spune un anunţ foarte serios (și plin de umor) publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 de primarul Eric Adams, un fost polițist care vrea să lupte împotriva flagelurilor orașului său.

„Nu există nimic pe care să-l urăsc atât de mult cum urăsc șobolanii”

Nu există NIMIC pe care îl urăsc atât de mult cum urăsc șobolanii, scrie el joi pe Twitter, promițând concetățenilor săi: "slujba ta de vis te așteaptă". Potrivit unei tenace legende urbane, în New York sunt la fel de mulți șobolani câți oameni, sau aproape nouă milioane. Celebrul romancier englez Charles Dickens se plânsese deja de asta când vizita orașul în 1842. Aproape două secole mai târziu, candidatul ideal pentru oferta de muncă de miercuri trebuie să fie ultra-motivat, destul de însetat de sânge, hotărât să examineze toate soluțiile din diverse unghiuri, inclusiv îmbunătățirea eficienței operaționale, colectare de date, inovație tehnologică, gestionarea deșeurilor și sacrificare pe scară largă a acestor dăunători care proliferează pe străzi și în metroul din New York. Primarul New York-ului, un ales democrat afro-american, oferă un salariu anual de 120.000 până la 170.000 de dolari (între 113.000 și 161.000 de euro) pentru a face imposibilul cu o aversiune virulentă față de paraziți.

„Lupta cu adevăratul inamic”

Primăria cere o diplomă de licență, o primă experiență în planificare urbană și management de proiect și, mai ales, hotărâre și instinct ucigaș de a lupta cu adevăratul inamic: populația necruțătoare de șobolani din New York. La fel ca multe orașe americane, New York-ul este renumit pentru rozătoarele sale. Mai ales din cauza sacilor de gunoi lăsați de locatari și comercianți pe trotuare, fără containere. Cheltuind milioane de dolari, municipalitatea încearcă în mod regulat noi tehnici de eradicare a șobolanilor, precum gheața carbonică sau băile cu alcool: aceasta a fost prezentată în 2019 de primarul cartierului Brooklyn de la acea vreme... Eric Adams. În 2021, după pandemie, o asociație privată de locuitori din Manhattan numită RATS a organizat vânătoare cu câinii lor pentru a ucide cât mai mulți șobolani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră