„Situație critică” după atacul Ucrainei cu peste 100 de rachete rusești: "Rusia răspunde discursului puternic al lui Zelensky"

15 Noi 2022
„Situație critică” după atacul Ucrainei cu peste 100 de rachete rusești: "Rusia răspunde discursului puternic al lui Zelensky"

Cel puțin o persoană a murit la Kiev, după un bombardament care a vizat două clădiri. Jumătate dintre locuitorii orașului nu mai au acces la electricitate. Situația este „critică” pe rețeaua electrică a întregii Ucraine Moscova bombardând din nou Kievul, Lvovul şi Harkov, scrie Le Figaro.

Situația rețelei electrice este „critică”, marți, 15 noiembrie, în Ucraina, a deplâns președinția ucraineană, în urma atacurilor ruse împotriva infrastructurii energetice din mai multe regiuni care au făcut cel puțin un mort la Kiev. Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, Rusia a lansat peste 100 de rachete.

Teroriștii ruși au efectuat încă un atac planificat asupra infrastructurii energetice. Situația este critică”, a declarat șeful adjunct al președinției, Kyrylo Timosenko, pe Telegram. La Kiev , "s-a găsit cadavrul unei persoane decedate" , a regretat , la rândul său, primarul Vitaly Klitschko .

Orașele Lvov (vest) și Harkov (nord-est) din Ucraina au fost lovite de atacurile rusești, au declarat primarii lor, fără a raporta victime în acest stadiu. „La Lvov se aud explozii. Toată lumea trebuie să se puna în siguranță! , a spus Andri Sadovy, primarul orașului Lvov, pe Telegram 

„O parte a orașului [este] fără electricitate”, a adăugat el într-o postare următoare. 

„Atac cu rachete împotriva districtului Industrialniï din Harkov”,  a făcut cunoscut primarul celui de-al doilea oraș al Ucrainei, Ihor Terekhov. „Din cauza deteriorării instalației, există probleme cu alimentarea cu energie”.

„Rusia răspunde discursului puternic al lui Volodimir Zelenski la G20 cu un nou atac cu rachete”, a denunțat pe Twitter șeful de cabinet al președinției ucrainene, Andriï Yermak 

„Crede cineva serios că Kremlinul vrea cu adevărat pace? El vrea ascultare. Dar până la urmă, teroriștii pierd mereu ”, a adăugat el. 

Aceste lovituri vin la câteva zile după retragerea forțelor ruse din sudul Ucrainei și la apogeul summitului G20 din Indonezia scrie Le Monde

Alte stiri din Externe

Ultima oră