Siria retrage acreditarea BBC

08 Iul 2023
Siria retrage acreditarea BBC

Siria a anunțat sâmbătă că a retras acreditarea BBC, acuzând-o că publică „informații părtinitoare”, o mișcare rară împotriva unei instituții de presă internaționale în țara devastată de război, scrie Le Figaro.

Din cauza eșecului canalului de a respecta standardele profesionale și a încăpățânării sale de a furniza știri și reportaje politizate și părtinitoare”, Ministerul Informațiilor a decis să „anuleze acreditare” corespondenților BBC și de la BBC Radio, a spus el într-un comunicat. Gruparea britanică nu a reacționat imediat.

În ciuda avertismentelor repetate” adresate postului, acesta „a continuat să difuzeze informații înșelătoare bazate pe declarațiile (...) ale entităților teroriste și ostile față de Siria”, a acuzat ministerul. De la izbucnirea sa în 2011, războiul civil din Siria a costat peste o jumătate de milion de vieți și a strămutat câteva milioane de oameni.

Mulți jurnaliști străini au părăsit țara pe măsură ce războiul a escaladat. Retragerea acreditării de la reprezentanții presei internaționale rămâne rară în Damasc, unde puținele instituții de presă străine rămase au corespondenți locali la fața locului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră