Serviciile de informatii din Rusia confirmă întoarcerea a opt cetățeni ruși

01 Aug 2024
Serviciile de informatii din Rusia confirmă întoarcerea a opt cetățeni ruși

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a confirmat joi că „opt cetățeni ruși deținuți în mai multe țări NATO, precum și doi copii minori” s-au întors în Rusia în cadrul unui schimb major de prizonieri cu Occidentul, scrie Le Monde

„Cetăţenii ruşi au fost schimbaţi cu un grup de indivizi care au acţionat în interesele guvernelor străine şi în detrimentul securităţii Federaţiei Ruse ”, a declarat FSB într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

UE și NATO salută eliberarea prizonierilor deținuți în Rusia

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat pe data de X eliberarea celor șaisprezece persoane „închise pe nedrept de regimul rus” . El le-a mulțumit celor din Europa care „au ajutat să facă posibil acordul diplomatic” , subliniind angajamentul UE de a continua „susținerea și apărarea tuturor celor deținuți ilegal în Rusia și în alte părți” .

Un purtător de cuvânt al NATO a lăudat, de asemenea, eforturile mai multor țări membre: „Salutăm eliberarea de astăzi din Rusia a mai multor prizonieri. Acordul care a dus la eliberarea lor a fost negociat prin colaborarea mai multor aliați NATO ”, a explicat un purtător de cuvânt, Farah Dakhlallah.

Alte stiri din Externe

Ultima oră