"Semne probabile de viață” au fost detectate în zona de căutare a submarinului disparut

21 Iun 2023
"Semne probabile de viață” au fost detectate în zona de căutare a submarinului disparut

Într-un comunicat de presă, The Explorers Club, un grup privat american de explorare din care face parte miliardarul britanic Hamish Harding, unul dintre pasagerii Titanului, este optimist în urma „zgomotelor” detectate de paza de coastă americană, scrie Le Figaro

Suntem și mai convinși că există motive să sperăm, pe baza datelor de la sol”, a spus președintele Richard Garriot. „ Înțelegem că la fața locului au fost detectate semne probabile de viață .”

Pe lângă aceste sunete de lovituri, „s-au auzit semnale acustice suplimentare care vor ajuta la orientarea mijloacelor de suprafață, menținând în același timp speranța de a găsi supraviețuitori ”, a spus CNN, citând un document intern al guvernului Statelor Unite. 

Inima noastră este către familia și prietenii colegilor exploratori Hamish Harding, Paul-Henri Nargeolet și restul echipajului submersibilului, în timp ce așteptăm vești bune, sperăm”, conchide The Explorers Club .

Potrivit lui David Gallo, oceanograf și prieten al lui Paul-Henri Nargeolet, aceste sunete ar putea fi într-adevăr un apel de primejdie din partea Titanului.

"Știu că prietenul meu Paul-Henri știe ce face, știe foarte bine că acesta este cel mai bun mod de a se semnala, emitând sunete la fiecare treizeci de minute. Se economisește energie daca poartă lovituri în acest fel", a spus el pentru BFMTV.

Alte stiri din Externe

Ultima oră