Șeful Telegram, Pavel Durov, consideră că acuzarea sa în Franța este „surprinzătoare” și „greșită”

06 Sep 2024
Șeful Telegram, Pavel Durov, consideră că acuzarea sa în Franța este „surprinzătoare” și „greșită”

Directorul executiv al retelei Telegram a fost pus sub acuzare la sfârșitul lunii august de doi judecători de instrucție pentru o litanie de infracțiuni legate de crima organizată, scrie Le Figaro

Șeful Telegram,  Pavel Dourov , a declarat joi că și-a găsit rechizitoriul în Franța „surprinzător” și „eronat”. A numi Telegram un „paradis anarhic” este o acuzație „total falsă” , a mai adăugat el. 

Pavel Dourov care deține pașapoarte rusești, franceze și emirate, a fost arestat în Franța pe 24 august și i-a fost interzis să părăsească teritoriul francez. Instanțele îl acuză de o serie întreagă de infracțiuni legate de reteaua Telegram.

Acesta a fost inculpat în special pentru „refuz de a comunica informațiile necesare interceptărilor autorizate de lege” și complicitate la infracțiuni și infracțiuni organizate prin intermediul platformei: trafic de droguri, criminalitate, fraudă și spălare de bani în bande organizate. 

„Este total absurd să credem că managerul unei rețele de socializare ar putea fi implicat în fapte penale care nu-l privesc, nici direct, nici indirect ”, a reacționat avocatul omului de afaceri în vârstă de 39 de ani, David-Olivier Kaminski. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră