Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problema secetei și a penuriei de apă din țară, o companie de stat din Singapore lansează o bere făcută cu ape uzate reciclate, scrie FranceInfo.
În Singapore, guvernul încearcă să crească gradul de conștientizare cu privire la problema secetei și a penuriei de apă din țară. Noua idee a unei companii de stat de a încerca să provoace oamenii, este să lanseze o băutură destul de specială: o bere făcută cu apă de toaletă reciclată.
Național Water Agency of Singapore, compania de stat care se ocupă de distribuția apei în țară, caută de ani buni un proiect care să încerce să facă oamenii să înțeleagă această problema a lipsei de apă pe teritoriul singaporean. Această este o problemă care se agravează odată cu încălzirea globală și creșterea temperaturilor din regiune.
Singapore trebuie să importe o mare parte din apa pe care o consumă
Țara este foarte mică și nu are resurse suficiente de apă. Nu are munți sau râuri mari și, prin urmare, trebuie să importe în fiecare zi o mare parte din apa pe care o consumă din Malaezia vecină. Pentru a suplimenta aceste achiziții în străinătate, Singapore recurge și la captarea apei pluviale, desalinizarea apei de mare și, bineînțeles, la reciclarea apei sale uzate.
Cea mai mare parte a acestor ape uzate este folosită în șantiere industriale, dar o mică parte este deja folosită pentru alimentarea rezervoarelor de apă potabilă ale orașului, iar cu această apă reprocesată țara își produce acum noua bere.
O bere ca oricare alta
Și rezultatul este o bere ca oricare alta, vândută la cutie sau la draft în unele restaurante și numită NewBeer. Este făcută după o rețetă artizanală de către un mic producător de bere local, Brewsverk, care folosește hamei german, arome de lămâie, drojdie din Norvegia. Singura diferență este că este furnizat cu apă reciclată de la gigantul public de apă din Singapore. Odată reprocesată cu o serie de filtre și un sistem special de osmoză inversă, această apă este perfect potabilă. Este atât de curată încât trebuie remineralizată. Gustul ei este apoi similar cu cel al apei de izvor care este folosită de obicei de către producătorii de bere.
Este nevoie de cel puțin zece litri de apă pentru a face un litru de bere. De asemenea, odată cu agravarea, peste tot în lume, a penuriei de apă potabilă, alți giganți ai apei iau în calcul această variantă. Un parteneriat oarecum similar este testat cu un producător de bere din Statele Unite, în regiunea San Diego. Și grupul francez Veolia a lucrat la o bere cu apă reciclată în Cehia.