Scholz: Germania „trebuie să fie pregătită pentru o escaladare în Ucraina: ar putea include distrugerea infrastructurii”

22 Noi 2022
Scholz: Germania „trebuie să fie pregătită pentru o escaladare în Ucraina: ar putea include distrugerea infrastructurii”

Cancelarul german, Olaf Scholz a avertizat la o conferință la Berlin găzduită de ziarul Süddeutsche Zeitunga  că țara sa trebuie să fie pregătită pentru escaladarea situației din Ucraina scrie The Guardian.

Având în vedere dezvoltarea războiului și eșecurile vizibile și tot mai mari ale Rusiei... trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare.

a spus Olaf Scholz vorbind la o conferință la Berlin găzduită de ziarul Süddeutsche Zeitung.

Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

Scholz a vizitat China la începutul acestei luni pentru a se întâlni cu președintele Xi Jinping, o călătorie despre care a spus că merită doar pentru a preciza poziția comună a celor două țări împotriva utilizării armelor nucleare.

În prima vizită a unui lider G7 în China de la pandemia de Covid, Scholz l-a presat pe Xi să impună Rusiei să pună capăt invaziei sale din Ucraina.

Într-o citire a întâlnirii din presa de stat chineză, Xi a fost de acord că ambii lideri „se opun în comun folosirii sau amenințării cu folosirea armelor nucleare” asupra Ucrainei dar s-a abținut să critice Rusia sau să ceară Moscovei să-și retragă trupele.

Alte stiri din Externe

Ultima oră