Rușii și ucrainenii rămân fără muniție

14 Mar 2023
Rușii și ucrainenii rămân fără muniție

Cele doua parți în conflict Kiev și Moscova se plâng de lipsa muniției în luptele din Ucraina - în special în luptele pentru orașul Bakhmut din est, scrie BerlinerZeitung.

Potrivit informațiilor oficiale, comandantul șef ucrainean Valeri Zalujni l-a sunat pe șeful Statului Major al SUA, Mark Milley, pentru a atrage atenția asupra livrării necesare de muniție și tehnologie. În plus, apărarea antiaeriană a țării trebuie consolidată, a spus el. 

Potrivit șefului său, Evgheni Prigojin, armata privată rusă Wagner continuă, de asemenea, să se plângă de lipsa obuzelor și a cartușelor de artilerie.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat pentru Bild am Sonntag că lipsa muniției este problema „numărul unu” în lupta împotriva ocupanților ruși. „Germania ar putea ajuta cu adevărat mai mult cu muniția. Cu muniție de artilerie”, a spus el. Experții occidentali presupun că și rezervele Rusiei s-au micșorat brusc.

Numai forța mercenară rusă Wagner are nevoie de 10.000 de tone de muniție pe lună pentru bătălia pentru Bakhmut, a spus Prigojin într-un videoclip. El a îndemnat conducerea rusă să dea rezultate. Videoclipul îl arată pe acoperișul unei case din orașul Bakhmut, în mare măsură distrus, la aproximativ 1,2 kilometri de centrul administrativ deținut de trupele ucrainene. Videoclipul a arătat multe case și străzi distruse - fotografii relativ rare din oraș, care avea cândva 70.000 de locuitori. Doar câteva mii trăiesc acolo astăzi. „Vom câștiga”, a spus Prigojin.

Potrivit ministrului de externe Kuleba, Ucraina va continua să apere cu hotărâre Bakhmut, în ciuda pierderilor grele. Cu cât orașul este apărat mai mult timp, cu atât este mai mare probabilitatea „ca alte orașe să nu aibă aceeași soartă”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră