Rușii se grăbesc să cumpere bilete de avion pentru a părăsi țara

21 Sep 2022
Rușii se grăbesc să cumpere bilete de avion pentru a părăsi țara

Biletele pentru zboruri directe către cele mai apropiate destinații de Rusia – Armenia, Georgia, Azerbaidjan sau Kazahstan – sunt toate epuizate pentru ziua de miercuri, potrivit site-ului Aviasales, foarte popular în Rusia pentru cumpărarea de bilete, relatează Agence France-Presse, citată de Le Monde.

În direcția Istanbul cu Turkish Airlines, devenită de la sancțiunile occidentale și închiderea spațiului aerian european una dintre principalele rute de ieșire din țară cu avionul, „toate zborurile sunt complete” până sâmbătă. Următorul zbor cu locuri disponibile către Belgrad operat de Air Serbia a fost postat luni, 26 septembrie.

Au crescut și prețurile zborurilor interne către orașele din apropierea granițelor țării, dovadă fiind biletele oferite de la Moscova la Vladikavkaz (Sud) pentru peste 750 de dolari (757 de euro)... față de abia 70 de dolari în mod normal.

La începutul ofensivei rusești în Ucraina, a avut loc un prim exod de ruși opuși asaltului sau temându-se mobilizării. Nicio estimare oficială nu a fost făcută publică, dar a afectat cel puțin zeci de mii de oameni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră