Rusia: „Stoltenberg este iresponsabil, dar mai există cineva treaz în Europa”

22 Sep 2024
Rusia: „Stoltenberg este iresponsabil, dar mai există cineva treaz în Europa”

„Nu vedem nicio alternativă la victoria în Ucraina” spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov comentând cuvintele secretarului NATO Jens Stoltenberg, scrie agenția ANSA

Războiul este în desfășurare, ei duc un război colectiv împotriva noastră și spun deschis că scopul lor este să învingă Rusia strategic și tactic. Ne obligă să tratăm foarte serios această poziție” și „să continuăm operațiunea militară specială pentru atingerea obiectivelor noastre.

Rusia nu a avut niciodată alte alternative în istorie și nu există nicio alternativă la victoria noastră acum” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, revenind să comenteze cuvintele secretarului NATO Jens Stoltenberg, care într-un interviu recent a minimalizat amenințările cu represalii făcute de Vladimir Putin dacă utilizarea ucraineană a armelor occidentale cu rază lungă de acțiune în Rusia este aprobată.

Stoltenberg "este un angajat care pleaca, în curând va înceta să lucreze acolo unde lucrează. De aceea, în realitate, își permite să facă astfel de declarații iresponsabile", a spus Peskov într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 1 retransmis de Interfax.

„Din păcate, cred că în Europa mulți oameni îi împărtășesc sentimentul”, dar, în același timp, „mai există capete treze care analizează cu atenție cuvintele președintelui nostru și înțeleg ce înseamnă ele cu adevărat”.   

Alte stiri din Externe

Ultima oră