Rusia spune că a găsit „urme de explozibili” într-o navă din Marea Neagră care anterior fusese în portul Reni de la Dunăre

27 Iul 2023
Rusia spune că a găsit „urme de explozibili” într-o navă din Marea Neagră care anterior fusese în portul Reni de la Dunăre

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), informațiile interne, a declarat joi că a găsit  „urme de explozibil”  pe o navă de marfă care venea din Turcia și se afla în drum spre un port rusesc, aflat în plină tensiune în Marea Neagră, între Kiev și Moscova, scrie Le Monde .

„Pe 26 iulie, au fost depistate urme de explozibili (…) în cala și pe suprafața navei de salvare BMO-River” , a informat FSB într-un comunicat de presă, precizând că accesul în apele teritoriale rusești a fost interzis pentru acest vas.

Potrivit FSB, nava plecase din portul Sinope, din Turcia, și se îndrepta, prin strâmtoarea Kerci, care desparte Rusia de Crimeea anexată, spre portul rusesc Rostov-pe-Don pentru a efectua o  „Încărcarea cerealelor” .

„S-a stabilit că nava, în iunie și iulie, a vizitat de două ori portul ucrainean Reni ”, adaugă FSB.

Potrivit FSB, detectarea a avut loc în timpul acțiunilor preventive antiteroriste, iar nava ar fi putut fi folosită  „pentru a livra explozibili în Ucraina” .

Luni, FSB anunțase deja că a găsit, pe 22 iulie, urme de explozibili pe o altă navă de marfă care a părăsit Turcia și urma să ajungă în portul Rostov-sur-le-Don, tot prin strâmtoarea Kerci.

Alte stiri din Externe

Ultima oră