Rusia „spera că serviciile secrete franceze nu sunt în spatele” atacului de la Moscova

04 Apr 2024
Rusia „spera că serviciile secrete franceze nu sunt în spatele” atacului de la Moscova

În timpul unui rar interviu telefonic cu omologul său francez, Serghei Șoigu a insistat să acuze Ucraina că se află în spatele atacului care a vizat o sală de concert din suburbiile Moscovei pe 22 martie, scrie Le Figaro

D upă o conversație telefonică de miercuri, 3 aprilie, între ministrul francez al Forțelor Armate și omologul său rus, Ministerul rus al Apărării a declarat că speră că „serviciile secrete franceze” nu au fost implicate în atacul din apropierea Moscovei revendicat de Statul Islamic. 

„Regimul de la Kiev nu face nimic fără aprobarea supraveghetorilor săi occidentali. Sperăm ca, în acest caz, serviciile secrete franceze să nu fie în spatele acestui lucru ”, a spus Serghei Şoigu, în comunicatul de presă al ministerului său de raportare a apelului.

Parisul afirmase anterior că, în cadrul acestui apel, ministrul francez al Forțelor Armate Sébastien Lecornu „ a reamintit disponibilitatea Franței” pentru „schimburi sporite” cu Rusia în lupta împotriva „terorismului” după atacul din 22 martie revendicat de ISIS.

Rusia acuză Ucraina

Pe 22 martie, bărbați înarmați au intrat într-o sală de concert înainte de a deschide focul asupra mulțimii și de a incendia clădirea. Cel puțin 144 de persoane au murit și 360 au fost rănite în acest atac revendicat de IS. Kremlinul a recunoscut că „islamiştii radicali” s-au aflat în spatele atacului, în timp ce a denunţat implicarea Ucrainei coordonată de Occident.

Ministerul rus a revenit din nou la recentele comentarii controversate ale lui Emmanuel Macron, care a estimat în februarie că trimiterea de trupe în Ucraina nu poate „fi exclusă” . „Sergueï Shoigu a indicat că dacă (aceste declarații) ar fi puse în aplicare, ar crea probleme însăși Franței ”, a spus ministerul rus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră