Rusia: Protestatarii arestați de poliție au primit ordin să se înroleze în armată, spune ONG-ul OVD-Info

23 Sep 2022
Rusia: Protestatarii arestați de poliție au primit ordin să se înroleze în armată, spune ONG-ul OVD-Info

Rușilor arestați în timpul protestelor împotriva mobilizării parțiale li s-au impus ordine de recrutare în timp ce erau în arest, relatează grupul pentru drepturile omului OVD-Info citat de Le Monde.

Rușilor arestați în timpul protestelor împotriva mobilizării parțiale decretate de Vladimir Putin li s-au impus ordine de recrutare în timp ce se aflau în arest, potrivit grupului de drepturi OVD-Info. 

La Moscova, unui protestatar i s-a spus că s-ar putea confrunta cu o pedeapsă de zece ani de închisoare dacă se opune. Potrivit OVD-Info, cel puțin 1.310 de protestatari au fost arestați.

Conform legii federale ruse, cetățenilor care sunt înscriși în armată le este interzis să-și părăsească locul de reședință fără permisiunea comisariatelor militare și a organelor executive federale. În caz de nerespectare, legea prevede pedepse cu închisoarea și amenzi mari. 

„S-au primit informații de la cincisprezece secții de poliție că bărbații reținuți au primit o citație la biroul de înregistrare și înrolare militară”, a spus OVD-Info într-un comunicat. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a negat aceste rapoarte, mulțumindu-se să spună: „Nu este împotriva legii."

Alte stiri din Externe

Ultima oră