Rusia: „Operațiunea militară e mai mult decât justificată dacă Kievul spune că vrea să-l omoare pe Putin”

25 Mai 2023
Rusia: „Operațiunea militară e mai mult decât justificată dacă Kievul spune că vrea să-l omoare pe Putin”

Afirmațiile Kievului că „Putin este ținta numărul unu” sunt teroriste, așa că operațiunea militară specială este mai mult decât justificată, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al prezidențial rus, Dmitri Peskov, în timpul unui interviu pentru emisiunea „Moscova. Kremlinul. Putin”, scrie agentia de stat rusă TASS

Solicitat să comenteze afirmația Ucrainei că președintele rus Vladimir Putin este ținta numărul unu a Kievului, Peskov a spus: „Regimul terorist vorbește despre planurile sale teroriste”.

"Operațiunea militară specială este mai mult decât justificată. Este mai mult decât necesară și ar trebui finalizată prin atingerea obiectivelor sale", a spus Peskov, ca răspuns la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

Peskov a subliniat că securitatea președintelui rus a fost asigurată în mod fiabil.

„Crede-mă, serviciile noastre de securitate își cunosc treaba și știu ce fac”, a spus el.

Într-un interviu din 24 mai pentru ziarul german Die Welt, Vadim Skibitsky, șeful adjunct al Direcției principale de informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, a recunoscut existența unei liste de ruși pe care Kievul plănuia să-i lichideze fizic. Ținta numărul unu a GUR este Putin, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră