Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”, spune șeful serviciilor secrete militare ucrainene

15 Sep 2024
Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”, spune șeful serviciilor secrete militare ucrainene

Kyrylo Budanov a mai indicat că, printre aliații Moscovei, Coreea de Nord era cea mai mare amenințare la adresa Kievului, scrie Le Figaro

Printre aliații Moscovei, Coreea de Nord reprezintă „cea mai mare problemă” pentru Kiev din cauza livrărilor masive de obuze de artilerie către Rusia, care le folosește pe frontul din Ucraina, a declarat sâmbătă șeful serviciilor de informații, Kyrylo Budanov .

„Dintre toți aliații Rusiei, cea mai mare problemă a noastră este Coreea de Nord, deoarece, odată cu volumul de produse militare pe care le furnizează, acestea afectează într-adevăr intensitatea luptei”, a spus el la o conferință privind Strategia Europeană de la Yalta la Kiev. Autoritățile nord-coreene „furnizează cantități uriașe de muniție de artilerie (...) este esențial pentru noi”, a declarat influentul general Boudanov. „Din păcate, (...) nu putem face nimic în acest moment”, a recunoscut el.

„Faptul că furnizează și rachete balistice este neplăcut, dar” mai puțin grav din cauza cantității lor mai mici, a asigurat generalul Boudanov. Statele Unite și Coreea de Sud au acuzat Phenianul că furnizează Rusiei muniții și rachete pentru a sprijini invadarea Ucrainei, care se desfășoară din februarie 2022.

Progresul „considerabil” al Rusiei

Phenianul respinge aceste acuzații, dar organizația de investigație Conflict Armament Research a declarat în această săptămână că analizele deșeurilor arată că „rachetele produse în acest an în Coreea de Nord sunt folosite în Ucraina ” .

Kyrylo Boudanov a mai afirmat că Rusia a „făcut progrese considerabile” în producția de rachete balistice Iskander și a crescut „de câteva ori” numărul de  bombe aeriene planante , arme pe care armata rusă le folosește pentru a lovi ținte civile și militare în Ucraina.

„Acum vedem în mod clar utilizarea masivă a rachetelor Iskander-M” în Ucraina, în timp ce „bombele ghidate reprezintă o problemă uriașă în prima linie” unde sunt lansate împotriva trupelor ucrainene, a spus el.

Sfârșitul războiului „înainte de 2026”

Generalul a estimat totuși că Rusia, aflată în prezent în ofensivă pe frontul din Ucraina, va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026” pentru a evita să-și vadă pozițiile slăbite din cauza acumulării de probleme economice datorate în special sancțiunilor occidentale și a celor de mobilizare. pe fondul unor pierderi semnificative pe front.

Kyrylo Boudanov, al cărui departament este renumit pentru operațiunile îndrăznețe din interiorul Rusiei, a îndepărtat temerile occidentale cu privire la o escaladare a celui mai grav conflict armat din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. „Toate aceste dileme: va exista sau nu o escaladare? Ce escaladare? (...) Nu va fi niciuna”, a spus el, cerând occidentalilor „să nu le fie frică” să înarmeze mai bine Ucraina.

Epuizați de doi ani și jumătate de război, ucrainenii vor continua să lupte, a asigurat soldatul. „Luptăm pentru pământul nostru și nu avem altă opțiune. Nu putem spune: +sunt obosit, atâta tot, plec (...). Acesta este punctul nostru forte ”, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră