Rusia ar putea încerca să atace Europa în iarna lui 2025, scrie BILD

24 Dec 2023
Rusia ar putea încerca să atace Europa în iarna lui 2025, scrie BILD

Teama de un atac al armatei ruse crește în NATO. Un serviciu secret european spune că Rusia ar putea încerca să atace Europa în iarna viitoare a anului 2024/25, scrie Bild 

Weekendul trecut, ministrul german al Apărării Boris Pistorius (63 de ani, SPD) a avertizat în WELT am SONNTAG: „Acum avem aproximativ cinci până la opt ani în care trebuie să recuperăm – atât în ​​​​​​forțele armate, în industrie și în societate. ”.
Prin urmare, Pistorius se așteaptă la o posibilitate de atac rusesc asupra NATO în mai puțin deceniu. Alții văd pericolul într-un viitor și mai apropiat. Cu toate acestea, chiar și în cadrul NATO evaluările variază. Întrebarea centrală este: cât de repede își va reveni Rusia după pierderile catastrofale din Ucraina ? 

Jacek Siewiera (39 de ani), șeful Biroului de Securitate Națională al Poloniei, a declarat la începutul lunii decembrie: „Țările NATO de pe flancul estic ar trebui să folosească un interval de timp de trei ani pentru a se pregăti pentru o confruntare. "În acest timp, pe flancul estic trebuie creat un potențial care să reprezinte o descurajare clară a agresiunii." Aceasta înseamnă: Polonia crede că Rusia va deveni din nou capabilă (și dispusă!) de război de aproximativ două ori mai repede decât crede ministrul apărării al Germaniei. 

Serviciul Secret: Atac încă din iarna viitoare?

Un serviciu secret european ajunge la o evaluare și mai dramatică si spune ca Rusia ar putea încerca să atace din nou Europa în iarna viitoare a anului 2024/25.
O sursă a declarat pentru BILD că Rusia ar putea lovi exact în momentul în care SUA pare a fi „fără lider” și, prin urmare, nu poate veni în ajutorul statelor europene decât cu întârziere. Mai exact, aceasta înseamnă: Între o posibilă deselectare a lui Joe Biden la începutul lunii noiembrie 2024 și asumarea funcției a potențialului său succesor în ianuarie 2025.
Potrivit oficialului informațiilor, rușii speră ca fostul președinte Donald Trump să recupereze Casa Albă. Sub el, oficialul serviciului secret a spus că „se poate întâmpla orice”.
Trump s-a pronunțat recent împotriva ajutorului suplimentar pentru Ucraina. Înainte și în timpul mandatului său, a fost considerat apropiat de Putin. De asemenea, se spune că Kremlinul a încercat să influențeze alegerile din SUA în favoarea lui Trump.

Lituania: Momentul unui atac rusesc „nu contează”

Ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anušauskas (60 de ani), care s-a întâlnit cu Boris Pistorius cu ocazia staționării soldaților germani în Lituania, a rezumat luni, în capitala lituaniei, Vilnius: „Armata Rusiei este în prezent legată în Ucraina. Odată ce câștiga acolo, se poate concentra pe Europa.”

În schimb aceasta înseamnă: Dacă asigurăm o înfrângere militară Rusiei în Ucraina, riscul unui atac asupra NATO va scădea semnificativ!
De asemenea, „nu contează ce fereastră de timp crezi că este realistă”, a continuat Anušauskas. „Trei, opt sau zece ani.” Este important „să ne pregătim imediat pentru un atac rusesc”.

Ministrul Apărării Boris Pistorius (63 de ani) și omologul său lituanian Arvydas Anušauskas (60 de ani) au semnat un acord privind staționarea permanentă a Brigăzii lituaniene a Bundeswehr la Vilnius(Lituania) pe 18 decembrie.

Brigada de luptă din Lituania promisă de Pistorius este așadar un avertisment clar pentru dictatorul de la Kremlin: nici măcar să nu încercați!

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră