România a ridicat avioanele de luptă după ce dronele rusești s-au apropiat de graniță

27 Sep 2024
România a ridicat avioanele de luptă după ce dronele rusești s-au apropiat de graniță

Dronele vizau infrastructura civilă ucraineană din apropierea graniței României, potrivit autorităților de la București, scrie Politico

Ministerul Apărării al României a desfășurat vineri două avioane F-16 românești și două avioane F-18 spaniole, după ce dronele rusești au vizat infrastructura civilă ucraineană aproape de graniță.

Avioanele au fost lansate de la bazele aeriene Borcea și Mihail Kogălniceanu între orele 1:52 și 3:22 "pentru a monitoriza situația", a precizat ministerul într-un comunicat vineri.

Ministerul român al Apărării a condamnat atacurile rusești, numindu-le „nejustificate” și încalcând dreptul internațional.

„Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri efectuate de Federația Rusă împotriva obiectivelor și infrastructurii civile ucrainene, care sunt nejustificate și în contradicție gravă cu normele dreptului internațional”, se arată în comunicat.

Potrivit autorităților române, cel puțin una dintre dronele rusești a trecut posibil în spațiul aerian național al României în jurul orei 3:00 vineri pentru o perioadă de mai puțin de trei minute.

„Din datele disponibile la acest moment, nu a fost semnalată existența unei zone de impact pe teritoriul național”, se arată în comunicat al ministerului qpunând că va efectua o anchetă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră