Roger Waters anulează concertele în Polonia din cauza comentariilor despre războiul din Ucraina

25 Sep 2022
Roger Waters anulează concertele în Polonia din cauza comentariilor despre războiul din Ucraina

Poziția cofondatorului Pink Floyd cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei a stârnit „indignare” la Cracovia, scrie The Guardian.

Cofondatorul Pink Floyd, Roger Waters, a anulat concertele planificate în Polonia, pe fondul indignării pentru poziția sa față de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a informat sâmbătă presa poloneză.

Un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde muzicianul era programat să susțină două concerte în aprilie 2023, a spus că acestea nu vor mai avea loc.

„Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă – fără să ofere niciun motiv”, a declarat Łukasz Pytko, de la Tauron Arena Kraków, în comentariile raportate de presa poloneză.

Site-ul web al turneului de concerte This Is Not a Drill al lui Waters nu a enumerat concertele din Cracovia programate anterior pentru 21 și 22 aprilie.

Consilierii municipali din Cracovia trebuiau să voteze săptămâna viitoare o propunere de a numi pe Waters persona non grata, exprimându-și „indignarea” față de poziția muzicianului față de războiul din Ucraina .

Waters a scris o scrisoare deschisă către prima doamnă ucraineană, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care i-a acuzat pe „naționaliștii extremisti” din Ucraina pentru că „ți-au pus țara pe calea acestui război dezastruos”.

Cântărețul de 79 de ani a criticat și Occidentul pentru că a furnizat Ucrainei arme, dând vina în special pe Washington. Waters a condamnat, de asemenea, NATO, acuzându-l că a provocat Rusia .

Nu este prima dată când compozitorul britanic își exprimă părerile despre politica internațională.

În 2019, el a criticat un concert în stil Live Aid pentru a strânge fonduri pentru ajutorul umanitar pentru Venezuela, susținând că este un efort susținut de SUA de a păta guvernul socialist.

În 2018, în timpul unui concert în Brazilia înainte de alegerile prezidențiale, Waters a vorbit împotriva candidatului de dreapta Jair Bolsonaro, care este în prezent președinte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră