Restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei este o condiție pentru reluarea discuțiilor, spune Kievul

08 Noi 2022
Restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei este o condiție pentru reluarea discuțiilor, spune Kievul

Principala condiție pentru o posibilă reluare a negocierilor cu Rusia este restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei , a declarat marți secretarul Consiliului Ucrainei de Apărare și Securitate Națională, Oleksi Danilov, scrie Le Monde

El a subliniat, de asemenea, că Ucrainei ar trebui „garantată” să aibă armament și sisteme moderne de apărare aeriană. „Garanție – sisteme moderne de apărare aeriană, mijloace aeriene, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – măsuri proactive. Rachetele rusești trebuie distruse înainte de a fi trase din aer, pământ și mare”, a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a declarat deschis, luni, 7 noiembrie, discuțiilor cu Rusia, dar cu condiția ca acestea să fie negocieri „sincere” care să permită restabilirea frontierelor Ucrainei, obținerea de despăgubiri pentru atacurile comise de Rusia și pedepsirea celor. responsabil pentru crime de război.

Washington Post a raportat duminică că diplomații americani îndeamnă în mod privat oficialii ucraineni să demonstreze dorința de a negocia cu Rusia pentru a nu părea intransigenți în continuarea sprijinului internațional.

Alte stiri din Externe

Ultima oră