Republicanii au deschis ancheta de demitere a lui Biden

29 Sep 2023
Republicanii au deschis ancheta de demitere a lui Biden

Republicanii care conduc o anchetă de demitere a președintelui Joe Biden au detaliat plățile străine către membrii familiei sale în prima audiere de joi, dar nu au furnizat dovezi că președintele democrat a beneficiat personal, scrie Reuters

Audierea inițială de demitere a Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA a servit ca o analiză a dovezilor pe care republicanii le-au adunat până acum despre afacerile în străinătate ale fiului lui Biden, Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani.

„Poporul american cere responsabilitate pentru această cultură a corupției”, a declarat James Comer, președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei. El a spus că Biden a mințit în legătură cu afacerile membrilor familiei și nu i-a exclus de la îndatoririle sale oficiale.

Democrații și câțiva martori independenți au spus că nu există nicio dovadă că Biden a primit vreuna dintre aceste plăți sau că s-ar fi implicat în alt mod într-un comportament nepotrivit în timp ce a fost vicepreședinte între 2009 și 2017. Casa Albă a negat faptele greșite și a respins ancheta ca fiind motivată politic.

"Dacă republicanii ar avea o armă fumegândă sau chiar un pistol cu ​​apă, l-ar prezenta astăzi. Dar nu au nimic", a spus Jamie Raskin, democrat membru al comisiei.

Biden face campanie pentru realege în ceea ce va fi o probabilă revanșă cu republicanul Donald Trump , care se pregătește pentru patru procese penale viitoare cu o serie de acuzații, de la încercarea de a-și răsturna înfrângerea în alegerile din 2020 până la manipularea greșită a documentelor clasificate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră