Referendum în Ungaria privind cotele obligatorii de imigranţi

24 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Referendum în Ungaria privind cotele obligatorii de imigranţi

Premierul ungar a spus că prin impunerea cotelor de imigranţi hărţile etnice, culturale şi religioase ale Ungariei şi Europei vor fi redesenate. "Nimeni nu i-a întrebat şi pe cetăţenii europeni dacă susţin, acceptă sau resping cotele obligatorii de imigranţi. Guvernul răspunde acum preocupării publice: noi, ungurii, credem că introducerea cotelor de imigranţi, fără a avea suportul oamenilor, este un abuz de putere", a spus Orban într-o conferinţă de presă.

El nu a spus când va avea loc referendumul. Orban a adăugat că este conştient de efectele unui astfel de referendum, mai ales dacă ungurii vor spune NU cotelor obligatorii. "Trebuie să ne gândim la posibilul impact asupra politicilor europene a unei astfel de propuneri, dar aceasta este o problemă secundară", a mai spus Orban. 

Orban a folosit o retorică dură antiimigranţi de când criza refugiaţilor a escaladat anul trecut. El a căpătat notorietate după ce a ridicat un gard metalic la graniţa de sud a Ungariei, măsură adoptată şi de alte ţări balcanice. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră