Radioteleviziunea publică din Canada schimbă acronimul LGBTQIA2S+ în 2STNBGC

30 Iun 2023
Radioteleviziunea publică din Canada schimbă acronimul LGBTQIA2S+ în 2STNBGC

Într-o știre despre solicitările din provincia Columbia Britanică de a oferi „îngrijire de afirmare a genului”, cum ar fi blocanții pubertății și hormoni de sex încrucișat pentru copii transgender, CBC News a optat pentru acronimul 2STNBGC în loc de LGBTQIA2S+., scrie TNC News

Articolul intitulat „Reprezentantul pentru copii și tineri solicită servicii extinse, protecții pentru copii cu diferențe de gen” a fost publicat de postul public canadian pe 22 iunie. Citând-o pe reprezentanta pentru copii și tineret Jennifer Charlesworth, 2STNBGC înseamnă „copii și tineri cu două spirite, transgender, non-binari și alte genuri”.

„O analiză a cercetării a constatat că majoritatea tinerilor din 2STNBGD se confruntă cu sexul greșit, întârzieri mari în îngrijire, lipsă de acces la furnizori, expunere mai mare la violență în comunități și rezultate mai proaste în materie de sănătate decât colegii lor”, a scris CBC News. 

„Raportul lui face opt recomandări, inclusiv îmbunătățirea protecției legislative pentru copiii și tinerii din 2STNBGD și asigurarea faptului că personalul Ministerului Copiilor și Dezvoltării Familiei poate oferi îngrijiri de afirmare a genului copiilor și familiilor acestora.”

Printre procedurile recomandate de „îngrijire de afirmare a genului” promovate copiilor de Charlesworth au fost „tratamente cu blocanți ai pubertății sau tratamentele hormonale”.

Alte proceduri de „îngrijire de afirmare a genului” pentru copiii transgender pot include îndepărtarea țesuturilor mamare și a organelor genitale. 

În 2021, premierul Justin Trudeau a fost ridiculizat pe rețelele de socializare, după ce a folosit un acronim neobișnuit menit să reprezinte comunitatea transgender. 

Într-un tweet și alte postări pe rețelele sociale, Trudeau a folosit acronimul 2SLGBTQQIA+. 

În timpul unui eveniment de campanie din acel an, el s-a încurcat în de pronunțarea acronimului LGBTQ2+ – o altă categorizare a aceleiași comunități. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră