Putin: Va fi necesar, „în final, să găsim un acord” pentru a pune capăt conflictului din Ucraina

09 Dec 2022
Putin: Va fi necesar, „în final, să găsim un acord” pentru a pune capăt conflictului din Ucraina

Un acord va fi necesar „în final” pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, a recunoscut vineri Vladimir Putin, îndoindu-se totodată că interlocutorii săi sunt demni de „încredere”, scrie Le Monde .

„Cum să găsești un acord? Și ne putem înțelege cu cineva? Și cu ce garanții? Evident, asta este ideea. (…) Dar, până la urmă, va trebui găsit un acord. Am spus deja de câteva ori că suntem pregătiți pentru aceste aranjamente, suntem deschiși, dar asta ne obligă să ne gândim cu cine avem de-a face”, a spus președintele rus, pe marginea unui summit regional din Kârgâzstan. .

Vladimir Putin a reacţionat la comentariile făcute recent de Angela Merkel. Într-un interviu acordat Die Zeit, fostul cancelar german a spus că acordurile ruso-ucrainene de la Minsk, încheiate în 2014 sub egida OSCE, „au permis Ucrainei să-și acorde timp pentru a se pregăti să facă față agresiunii ruse în condiții mai bune”. „Ea a profitat de asta, așa cum vedem astăzi. Ucraina din 2014-2015 nu este Ucraina de astăzi. (…) După cum am văzut la începutul lui 2015, Putin i-ar fi putut zdrobi cu ușurință atunci” , adaugă ea.

Vladimir Putin s-a declarat „dezamăgit” de aceste remarci.

„Acest lucru ridică, evident, problema încrederii. Și încrederea este aproape la zero și, după astfel de afirmații, întrebarea este desigur: Cum să găsești un acord? Și ne putem înțelege cu cineva? Și cu ce garanții? Poate ar fi trebuit să începem toate acestea mai devreme (ofensiva din Ucraina).

Dar, de fapt, am contat pe posibilitatea de a găsi un acord în cadrul acordurilor de la Minsk”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră