Putin avertizează că riscul unui război nuclear este „în creștere”

07 Dec 2022
Putin avertizează că riscul unui război nuclear este „în creștere”

Președintele Vladimir Putin a avertizat că amenințarea cu războiul nuclear este „în creștere” în timpul unei sesiuni anuale televizate a consiliului său pentru drepturile omului, scrie The Guardian

Putin a insistat că Rusia nu a „înnebunit” și că își vede propriul arsenal nuclear ca pe un element de descurajare pur defensiv.

"Nu am luat-o razna, suntem constienti de ce sunt armele nucleare, <...> nu o sa le scoatem ca pe un cutit, alergând cu el in jurul lumii." 

El a menționat că Rusia pornește de la faptul că arsenalul nuclear este un factor de descurajare natural, spune Ria Novosti

În același timp, șeful statului rus a explicat cum funcționează strategia nucleară a Rusiei.

Putin a subliniat că Rusia nu transferă nimănui arme nucleare, dar, dacă va fi necesar, își va proteja aliații „cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție”

Despre planurile Poloniei de a ocupa Ucraina de Vest

Putin a subliniat că Rusia ar putea fi singurul garant real al integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul actualelor sale frontiere.
„Ei bine, aceasta este treaba politicienilor ucraineni înșiși. Desigur, viitorul - politicienii actuali, după părerea mea, înțeleg puțin despre asta și nu se gândesc la asta, deși unii, ni se pare, încep deja să se gândească."

"Elementele naționaliste din Polonia vor sa ia teritoriile vestice pe care Ucraina le-a primit datorită deciziilor lui Stalin după cel de-al Doilea Război Mondial. Așa va fi". a mai spus Putin citat de Ria Novosti

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră