Putin a ordonat ca armele nucleare ale Rusiei să fie în "alertă de luptă"

27 Feb 2022
Putin a ordonat ca armele nucleare ale Rusiei să fie în "alertă de luptă"

Vorbind la o întâlnire cu înalții săi oficiali, Putin i-a ordonat ministrului rus al apărării și șefului Statului Major al armatei să pună forțele de descurajare nucleară într-un „regim special de luptă”, conform agenției TASS citată de Associated Press.

"Ordon ministrului apărării și șefului de stat major să pună forțele de descurajare a armatei ruse într-un regim special de alertă de luptă”, a spus Vladimir Putin într-o întâlnire cu ministrul apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei Valery Gerasimov difuzată la televizor. 

Ordinul înseamnă că Putin a ordonat ca armele nucleare ale Rusiei să fie pregătite pentru lansare, ridicând amenințarea că tensiunile s-ar putea transforma într-un război nuclear. În discurs liderul rus a invocat și sancțiunile financiare puternice impuse de Occident împotriva Rusiei, inclusiv împotriva lui Putin.

„Țările vestice nu numai că întreprind acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică, dar oficiali de rang înalt din membrii lideri ai NATO au făcut declarații agresive cu privire la țara noastră”, a spus Putin în discursul televizat.

Sursa : AP

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră