Putin a făcut baia tradițională de Bobotează în apa înghețată dar „fără fotografii”

19 Ian 2023
Putin a făcut baia tradițională de Bobotează în apa înghețată dar „fără fotografii”

Președintele rus, Vladimir Putin, reluând o tradiție întreruptă în vremuri de pandemie, a făcut o baie în apa înghețată pentru sărbătorile de Bobotează („Kreșenie”). Spre deosebire de trecut însă, nu există fotografii sau videoclipuri cu baia președintelui în gaura clasică din gheață taiată în formă de cruce, scrie La Repubblica citând Ria Novosti

Președintele rus Vladimir Putin s-a aruncat în gaura de la Bobotează, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al șefului statului.

"Știți că astăzi este sărbătoarea Bobotezei, președintele a participat la scăldat de Bobotează, a făcut-o în regiunea Moscovei. De data aceasta nu există materiale video sau fotografice, doar raportăm că și-a urmat tradiția", a spus el.

Pentru Biserica Ortodoxă – care urmează calendarul iulian „întârziat” cu 13 zile față de calendarul gregorian urmat de catolici – botezul lui Iisus este amintit pe 19 ianuarie.
Putin, un creștin practicant, face o baie tradițională în aceasta zi din an, după ce a asistat la Liturghia de Bobotează, una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe.

Baia purificatoare de anul trecut:

Alte stiri din Externe

Ultima oră