Primul zbor rusesc sosește în Cuba ocolind sancțiunile date Moscovei

06 Oct 2022
Primul zbor rusesc sosește în Cuba ocolind sancțiunile date Moscovei

Un prim zbor al companiei ruse Nordwind Airlines a sosit, miercuri, 5 octombrie, la Varadero, Cuba, după șapte luni de întrerupere a acestei destinații turistice din cauza sancțiunilor care au lovit Rusia după invadarea Ucrainei, a anunțat agenția oficială de presă cubaneză Prensa Latina, scrie Le Figaro

Agenția de turism cubaneză Cubatur i-a primit pe pasagerii acestui prim zbor, „în cadrul unei călătorii care marchează reluarea zborurilor turistice din capitala Rusiei” spre Cuba, a adăugat aceeași sursă. Prensa Latina nu a precizat numărul de turiști care sosesc cu acest zbor pe aeroportul Varadero, la 150 km est de Havana.

Stimularea economiei prin turism

Nordwind Airlines a lucrat de luni de zile pentru a identifica o rută care să evite spațiul aerian american și european, potrivit turoperatorului rus Pegas Touristik. Prensa Latina nu precizează ruta urmată de aeronava Nordwind Airlines.

În martie 2022, Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian companiilor ruse, una dintre multele sancțiuni economice care au lovit Rusia după invazia Ucrainei.

Cuba pariază pe turism pentru a-și relansa economia și se așteaptă să atragă 2,5 milioane de vizitatori până în 2022. În primele șapte luni ale anului 2022, aproape 835.000 de turiști au sosit în țară, în creștere cu 590% față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor oficiale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră