„Primii britanici au fost negri”, susține o carte de istorie pentru copii

19 Sep 2023
„Primii britanici au fost negri”, susține o carte de istorie pentru copii

Cititorilor cărții recent lansate li se spune că monumentul Stonehenge a fost construit în timp ce Marea Britanie era „o țară neagră”, scrie The Telegraph

Stonehenge a fost construit de britanici de culoare, a susținut o nouă carte de istorie pentru copii.

Cartea ilustrată intitulată Brilliant Black British History, a autorului britanic Atinuke, născut în Nigeria, spune că „fiecare britanic provine dintr-un migrant”, dar „primii britanici au fost negri”.

Cititorilor cărții recent lansate li se spune că Stonehenge a fost construit în timp ce Marea Britanie era „o țară neagră”.

Cartea, publicată de Bloomsbury și promovată de organizația de caritate pentru alfabetizare, finanțată de Arts Council, The Book Trust, afirmă că „Marea Britanie a fost o țară neagră cu mai bine de 7.000 de ani înainte de a veni oamenii albi, iar în acea perioadă a fost construit cel mai faimos monument britanic, Stonehenge. .”

Introducerea spune că „Marea Britanie a fost o țară preponderent albă de mult mai puțin timp decât a fost o țară preponderent neagră”.

Cartea lui Atinuke, pentru cititorii cu vârsta de peste șapte ani, îl prezintă pe cititor printr-o imagine de ansamblu cronologică a prezenței oamenilor de culoare în Marea Britanie, spunând că Cheddar Man, cele mai vechi rămășițe umane găsite în Marea Britanie, avea pielea „atât de întunecată pe cât poate fi  .

„Un amestec de oameni”

Afirmațiile făcute în carte au provocat îngrijorare în rândul unor istorici că copiii ar putea fi educați citind „informații greșite”.

Liderii cercetării din 2018 privind ADN-ul Cheddar Man au spus că este imposibil să știm cu certitudine cum arăta acest locuitor timpuriu, iar alți cercetători au observat probleme în încercarea de a prezice tonul pielii pe baza modelului genetic utilizat.

Analize genetice recente au arătat că locuitorii Marii Britanii în perioada în care Stonehenge a fost finalizat, în jurul anului 2.500 î.Hr., erau fermieri timpurii cu pielea palidă ai căror strămoși s-au răspândit din Anatolia.

Pe o pagină care prezintă o imagine a unui legionar roman negru luptând cu un celt alb, cartea lui Atinuke spune că Roma „s-a întors înapoi în Europa și a împins spre nord” pentru a cuceri Marea Britanie, după ce nu a reușit să cucerească mai întâi regatul african al Nubiei.

Cartea afirmă că istoricul roman Tacitus a raportat că oamenii Silures din Țara Galilor erau „cu pielea închisă la culoare și cu părul creț”. În relatarea completă a lui Tacitus, el a teoretizat că ar fi putut fi din Spania.

Se adaugă că, până în Evul Mediu, Marea Britanie era „un amestec de oameni: migranți britanici originali, celți, romani, britanici, anglo-saxoni, vikingi, africani și normanzi”, adăugând: „Vorbeau și ei o limbă grozavă – engleza”. .

În perioada Tudorilor și Stewartilor, o populație musulmană neagră a adus „noi cunoștințe despre textile, medicină, matematică și navigație”.

Generația Windrush

Cartea spune că în urma celui de-al Doilea Război Mondial, „Marea Britanie avea nevoie de ajutor” și astfel „guvernul a cerut oamenilor din colonii să vină”. Acestea au inclus generația Windrush și altele din zone care „rămăseseră sărace după sclavie și colonizare”.

Include și o pagină despre Black Lives Matter, care afirmă că, deși „rasa nu există științific”, oamenii de culoare suferă „rasism instituțional”.

Cartea lui Atinuke a provocat îngrijorare în rândul istoricilor, Dr. Zareer Masani spunând că „pare tipic pentru genul de "progresism woke care ne-a colonizat școlile și universitățile”.

El a susținut că este „dovada spălării creierului copiilor cu minciuni, confuzie și dezinformare”.

David Abulafia, istoric și profesor emerit de la Cambridge, a spus: „Naziștii susțineau că realizările culturale din nord au fost opera unor oameni blonzi, cu pielea deschisă.

„A face culoarea pielii un criteriu pentru a judeca marile realizări precum Stonehenge nu este, prin urmare, o idee nouă. Este și gresit. Devine interesant doar dacă pielea lor era albastră sau verde.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră