Primarul Kievului spune că dușmanii politici încearcă să-l înlăture în urma unei rupturi cu Zelensky

22 Iun 2023
Primarul Kievului spune că dușmanii politici încearcă să-l înlăture în urma unei rupturi cu Zelensky

 Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a acuzat miercuri pe oponenți că au purtat o campanie pentru a-l discredita și a-l forța să demisioneze în urma unei rupturi cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky, scrie Reuters

Viitorul politic al fostului campion de box este incert după protestul public în legătură cu moartea a trei persoane blocate dintr-un adăpost de raid aerian în timpul unui atac rus la Kiev în această lună.

Un audit ordonat de Zelensky a constatat că doar 15% din cele 4.655 de adăposturi anti-bombe din Kiev erau adecvate și doar 44% erau liber accesibile, iar procurorii au transmis marți o „notificare formală de suspiciune” unui oficial înalt de securitate din Kiev acuzat de administrare defectuoasă.

Klitschko a postat un mesaj video pe aplicația de mesagerie Telegram în care părea să critice investigațiile cu privire la situația cu adăposturile, condamnând „căutări nesfârșite” care îngreunează gestionarea eficientă a capitalei.

"Astăzi există o campanie grea de discreditare a autorităților capitalei și a mea personal. În timp de război , ei aduc haos în managementul capitalei", a spus Klitschko, stând în fața drapelului ucrainean și a unui peisaj Kiev.

Klitschko, care nu l-a menționat pe Zelenski, a criticat decizia procurorilor de a-l pune pe șeful departamentului municipal pentru securitate din Kiev în arest la domiciliu în urma auditului și a spus că este prea devreme pentru bătălii politice în timp ce Ucraina încă se luptă cu forțele ruse.

"Vorbim despre obiectivitate și despre absența motivelor politice? Am câștigat deja? Nu există alte provocări, principala problemă este Klitschko!? Și cineva dorește să preia din nou controlul capitalei", a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră