Am votat penali, ziceți? Nu ați văzut tot! Tânără, 25 de ani, sexi, conducea primăria prin WhatsApp

16 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Am votat penali, ziceți? Nu ați văzut tot! Tânără, 25 de ani, sexi, conducea primăria prin WhatsApp


Lidiane vindea lapte din ușă în ușă când s-a decis să obâină mandatul de primar, după ce iubitul său a fost împiedicat să candideze, pentru că era sub investigație pentru mai multe delicte.
Leite a câștigat alegerile, dar nu era deloc interesată de traiul în Bom Jardim, care se află la 200 de kilometri distanță de cel mai apropiat mall. Așa că l-a angajat pe iubitul ei la Primărie, pe o funcție interesantă, de secretar cu probleme politice, și și-a văzut de drum, în capitala statului Maranhao, la 270 de kilometri distanță. Acolo își vedea de viață. Dădea petreceri, mergea la shopping și, pentru că existau anumite obligații de serviciu ca primăriță, mai dădea instrucțiuni pe WhatsApp, scrie theglobeandmail.com.
Lidiane Leite, cunoscută drept primarul WhatsApp, a devenit o emblemă a corupţiei din Brazilia, scrie, al rândul său, BBC.
La începutul lunii, Leite a dispărut, procurorii anunțând că este investigată pentru sifonarea de milioane de dolari din fondurile localității.

whatsapp08nw
Autorităţile cred că Leite ar fi furat, în perioada 2012-2014, 4 milioane de dolari din banii publici, din bugetul pentru masă al școlilor. Din banii respectivi își finanța petrecerile și schiul nautic, de unde posta poze pe Instagram.
Autorităţile au început să investigheze afacerile primăriţei şi, exact ca într-o telenovelă, când mandatul de arestare a fost emis pe numele ei, Leite a fugit. Chiar şi aşa ea continua să trimită mesaje pe WhatsApp şi îşi avertiza subalternii să nu coopereze cu autorităţile. După 39 de zile, Lidiane Leite s-a predat.
”Am blocat toate conturile bancare ale acuzaţilor, dar nu am găsit niciun ban. Totuşi le-am confiscat bunurile”, a spus procurorul Fabio Santos de Oliviera.

Alte stiri din Externe

Ultima oră