Prezentatori de știri generați de inteligența artificială vor aparea pe ecrane în 2024

17 Dec 2023
Prezentatori de știri generați de inteligența artificială vor aparea pe ecrane în 2024

Nu, nu este science fiction — prezentatori de știri digitali ar putea fi pe ecranul televizorului dvs. începând cu anul viitor, scrie The Hill.

Canalul 1, care este setat pentru „lansare completă” în 2024, spune că va fi primul alimentat de AI rețeaua de știri. Scopul este de a oferi fiecărui telespectator o emisiune personalizată.

Cu toate acestea, ideea îi face pe mulți jurnaliști îngrijorați de viitorul lor în industria știrilor.

Avatarurile AI vor fi create dintr-o scanare a unei persoane reale cu o voce generată digital. Apoi, oamenii generați de inteligență artificială — făcuți să pară reali — vor citi știrile, deși vor fi lipsiți de orice emoție reală.

Fondatorul canalului de știri a spus că urmăresc „să iasă în față și să creeze o utilizare responsabilă a tehnologiei.”

Dar o mulțime de oameni sunt deja îngrijorati, ridicând îngrijorări cu privire la integritatea jurnalistică.

„Cred că mă îmbătrânesc spunând că toate acestea sunt atât de ciudate. Știi metaversul și inteligența artificială. Întregul lucru este ciudat, dar este încotro ne îndreptăm”, a declarat Steve Krakauer, colaboratorul mass-media NewsNation. „2024 va fi un an ciudat, haotic, nebun. Indiferent ce încorporezi, inteligența artificială va deveni mai ciudată. Dar ascultă, ciudat sau nu, spre asta ne îndreptăm.”

Deci, prezentatorii sunt falși, dar cum rămâne cu știrile reale?

Informațiile difuzate pe Canalul 1 vor veni din trei surse, potrivit fondatorului Adam Mosam. Aceasta include parteneriate cu instituții de știri vechi, jurnaliști independenți și rapoarte de știri generate de inteligență artificială din înregistrări publice și documente guvernamentale.

Există, de asemenea, planuri ca rețeaua să lanseze streaming gratuit, susținut de reclame, pe diverse aplicații, încă din februarie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră