Practic, au inundat rețelele de socializare și buletinele de știri ale televiziunilor din lumea întreagă. Potrivit presei de opoziție din Alep, imaginile cu băiețelul au fost surprinse în cartierul Qaterji, imediat după atacul aerian, în urma căruia patru persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite.
Înregistrarea video cu Omran, în vârstă de 5 ani, care priveşte fix, buimac, în obiectivul aparatului de fotografiat, la câteva minute după ce a scăpat unui raid care i-a vizat casa a fost difuzată și de CNN, prezentatoarea Kate Bolduan izbucnind în plâns în momentul în care a început să citească știrea.
"Conform activiştilor, acesta... este Omran. Era cu mama, tatăl şi fraţii lui. Casa lor a fost lovită de o bombă", a relatat Bolduan, încercând cu greu să-și stăpânească lacrimile.
"Noi am plâns, dar el nu a plâns deloc. Omran este şocat, este uluit. El este Omran şi trăieşte, am vrut să ştiţi asta", a continuat prezentatoarea CNN.
Priviți mai jos momentul:
Omran l-a emoţionat şi pe purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA. John Kirby a lăsat deoparte limbajul obişnuit al comunicatelor de presă şi i-a întrebat pe ziarişti, joi seara: „Câţi dintre dumneavoastră au văzut înregistrarea video, fotografiile cu băieţelul? Băieţelul ăsta n-a trăit nici o singură zi fără război, moarte, distrugere, sărăcie în propria lui ţară. Nu e nevoie să fii tată, dar eu sunt. (…) Nu puteţi să nu priviţi asta şi să nu vedeţi că este adevărata faţă a ceea ce se întâmplă în Siria”.
Conflictul din Siria, declanşat în martie 2011, s-a soldat până acum cu 290.000 de morţi, a reamintit oficialul american.