Președintele Macron despre iubirea față de soția sa, reacția părinților și amintirea bunicii

08 Ian 2023
Președintele Macron despre iubirea față de soția sa, reacția părinților și amintirea bunicii

Președintele Republicii a intrat în jocului întrebărilor neașteptate de la jurnaliştii cu tulburări de autism din programul France 2. „Confruntat cu jurnaliştii de la ziarul Papotin, Preşedintele Republicii nu se demontează şi răspunde calm. La fel ca Jacques Chirac în 2002 și Nicolas Sarkozy în 2015, șeful statului a fost de acord să răspundă sincer la întrebările variate și adesea atipice ale acestor reporteri neprofesioniști și purtători de tulburări autiste, anunță lefigaro.fr.

Emmanuel Macron şi Brigitte Macron sunt un cuplu prezidenţial atipic. Cu o diferenţă de vârstă de 24 de ani între ei, cei doi au o poveste de dragoste care a început încă de pe vremea când preşedintele francez avea 15 ani şi era fascinat de profesoara lui. Oponenţii lui Macron au crezut că relaţia îi va dăuna carierei politice, dar ei au demonstrat contrariul. Emmanuel Macron avea doar 15 ani când a cunoscut-o pe Brigitte Trogneux, profesoară de literatură la liceul din Amiens, nordul Franţei. 

Emmanuel s-a îndrăgostit rapid de ea, cu toate că exista o diferenţă mare de vârstă, dar şi că Brigitte era căsătorită şi avea trei copii. Peste ani, Brigitte a povestit jurnaliştilor că a speriat-o puţin determinarea lui când i-a spus că îi va fi soţie.

Unul dintre jurnaliști se întreabă „de ce nu este posibil ca un pacient să se îndrăgostească de un supraveghetor? ". „Cred că principiul iubirii este că orice este posibil. Nu prea alegi dragostea, ți se întâmplă...”. . Cu zâmbetul pe buze, Macron mărturisește: „când ești îndrăgostit, nu alegi. Și apoi, ea a fost profesoara mea de teatru, așa că nu contează la fel.” Unul dintre reporteri duce interviul într-o altă direcție întrebându-l pe șeful statului cum au reacționat părinții săi când au aflat de relația lui cu Brigitte: „Rău, e normal. Cred că întotdeauna îți imaginezi pentru copiii tăi un anumit tipar de viață, de un anumit standard și, când se întâmplă ceva care nu corespunde tiparului tău, nu ești neapărat împăcat cu acest gând și părinții tăi, la început, sunt îngrijorați pentru tine. A fost un amestec din toate aceste trăiri și, pentru mine a funcționat exact invers, mi-a dublat dorința de a-mi urma calea”,declară președintele în cadrul interviului neconvențional

Interviul este punctat și de surprize cu mai multe cântece și momente de râs, precum atunci când unul dintre jurnaliști oferă o imitație genială a lui Nicolas Sarkozy. Un alt reporter îl întreabă pe președinte „Îți este dor de Manette?” referindu-se la bunica șefului statului, de care era foarte apropiat. Acesta din urmă nu-și poate ascunde suferința din suflet și cu lacrimi în ochi răspunde plin de sinceritate. „Da, mi-e dor de ea pentru că a avut foarte multă grijă de mine când eram mic și apoi adolescent”.
Născut la Amiens dintr-o mamă medic și un tată neurolog, Macron a fost un student extrem de inteligent. Una dintre figurile sale cele mai influente din copilărie a fost bunica sa maternă, Manette, care a fost și profesoară. Macron le-a spus mai multor jurnaliști că Manette a fost cea care i-a indus idealurile de stânga și i-a insuflat o pasiune de o viață pentru cărți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră