Președintele iranian dorește o anchetă pentru a verifica existența Holocaustului

19 Sep 2022
Președintele iranian dorește o anchetă pentru a verifica existența Holocaustului

Ebrahim Raïssi crede totuși că anumite „semne” dovedesc Holocaustul, care a costat viața a șase milioane de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie Le Figaro.

Președintele iranian Ebrahim Raïssi , care și-a preluat mandatul în august 2021 și considerat un „dur” al regimului, a primit postul american CBSNews pentru programul 60 Minutes prezentat de Lesley Stahl. În cadrul interviului publicat duminică, el a cerut înființarea unei anchete asupra existenței Holocaustului, spunând în același timp că „ anumite semne ” dovedesc realitatea Holocaustului, care a luat viața a șase milioane de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Crezi că Holocaustul a avut loc? Că 6 milioane de evrei au fost masacrați? întreabă jurnalistul. Uite... Evenimentele istorice ar trebui studiate de savanți și istorici. Există semne că acest lucru s-a întâmplat. Dacă da, ar trebui să le poată studia și să investigheze”, răspunde el evaziv. Relansat de Lesley Stahl cu privire la dreptul Israelului de a exista, el adaugă: „Vedeți, realitatea este poporul Palestinei. Este dreptul poporului palestinian, care a fost forțat să-și părăsească casele și patria. Americanii susțin acest regim fals acolo pentru a se stabili acolo”, răspunde el din nou.

Mai mult, el s-a declarat în favoarea unui „acord bun” și a unui „acord echitabil” cu privire la energia nucleară, în pofida scăderii speranțelor din partea vestică de a restabili textul din 2015 a cărui eliberare unilaterală a SUA în 2018. Ebrahim Raïsi. a precizat că și acest acord trebuia să „dureze”. Trebuie să dureze. Ai nevoie de garanții”, a spus el, adăugând că nu are încredere în americani din cauza comportamentului lor în trecut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră