Președinta Harvard este acuzată de plagiat dar Universitatea o protejează: „Probabil că un bărbat alb ar fi demisionat deja”, spun criticii

13 Dec 2023
Președinta Harvard este acuzată de plagiat dar Universitatea o protejează: „Probabil că un bărbat alb ar fi demisionat deja”, spun criticii

Universitatea Harvard a început o investigație după ce a primit acuzații de plagiat în octombrie împotriva președintei Claudine Gay primul președinte negru al Harvard. Universitatea a folosit o firmă de avocatură scumpă pentru a amenința ziarul The New York Post din cauza anchetei lor privind plagiatul, scrie New York Times.  „Evident, corporația Harvard nu a avut curajul să-și concedieze primul președinte negru, cineva care nu ar fi trebuit niciodată să fie pus în functie”, spun unii dintre autorii plagiați de Dr Gay, conform Daily Mail.

Bătălia pentru soarta președintelui Harvard, Claudine Gay, a luat o întorsătură neașteptată în această săptămână, pe măsură ce au apărut acuzații de plagiat în munca sa academică, împreună cu întrebări despre modul în care universitatea le-a gestionat.

Marți, corporația Harvard, organismul de conducere al universității, a anunțat că dr. Gay își va păstra locul de muncă, în ciuda scandalului din cauza declarațiilor ei despre antisemitismul din campus la o audiere în Congres. Dar Corporația a dezvăluit, de asemenea, că a efectuat o revizuire a lucrărilor ei publicate după ce a primit acuzații în octombrie despre trei dintre articolele ei.

Corporația a spus că, deși evaluarea a constatat că ea nu a încălcat standardele universității pentru „conduită greșită în cercetare”, a descoperit „câteva cazuri de citare inadecvată”. Dr. Gay va solicita „patru corecții în două articole pentru a introduce citate și ghilimele care au fost omise din publicațiile originale”, se spune în declarație.

Acuzațiile au fost pentru prima dată mediatizate pe scară largă duminică, într-un buletin informativ al activistului pentru educație Christopher Rufo. Luni, The Washington Free Beacon și-a publicat propria investigație, identificând ceea ce a spus că sunt probleme cu patru lucrări publicate între 1993 și 2017. Articolul spunea că lucrările au parafrazat sau citat aproape 20 de autori fără o atribuire adecvată.

Până marți seara, a existat o îngrijorare tot mai mare cu privire la munca doctorului Gay și acțiunile Harvard, după ce The New York Post a raportat că a abordat Harvard în octombrie cu privire la acuzații similare.

Potrivit The Post, a contactat Harvard pe 24 octombrie cerând comentarii cu privire la ceea ce spunea că sunt mai mult de două duzini de pasaje în care cuvintele Dr. Gay păreau să fie strâns în paralel cu cuvintele, frazele sau propozițiile din lucrările publicate de alți savanți.

Câteva zile mai târziu, a spus The Post, a primit un răspuns de 15 pagini de la un avocat care s-a identificat drept un consilier pentru defăimare pentru Harvard și Dr. Gay.

Jonathan Swain, un purtător de cuvânt al universității, a declarat marți seară că Harvard Corporation a susținut declarația si a refuzat să comenteze în continuare.

Dr. Gay și-a apărat ferm munca. „Apar integritatea activității mele”, a spus ea într-o declarație luni. „De-a lungul carierei mele, am lucrat pentru a mă asigura că activitatea mea respectă cele mai înalte standarde academice.”

Acuzațiile ar putea adânci disputele din jurul doctorului Gay, care a fost inaugurat ca președinte în septembrie. După atacul din 7 octombrie condus de Hamas asupra Israelului, ea a fost aspru criticată de unii studenți, membri ai facultății, absolvenți și donatori de universități pentru ceea ce ei au văzut ca o serie de răspunsuri inadecvate la evenimentele din Israel și Gaza și la creșterea antisemitismului în campus.

Acest lucru părea să ajungă la un punct culminant săptămâna trecută, când reprezentanta Elise Stefanik, republicană din New York, i-a interogat brusc pe dr. Gay și pe alți doi președinți de Universități despre ceea ce ea a caracterizat drept toleranță față de apelurile la genocid împotriva evreilor.

Marți, Stefanik a criticat decizia Harvard de a continua să o susțină pe Gay. „Singura actualizare a codului de conduită este de a permite unui plagiator ca președinte al Harvard”, a spus ea în timpul unei conferințe de presă.

Dr. Gay, primul președinte negru al Harvard, a fost profesor de guvernare și de studii afro-americane la universitate din 2006. Tza ei a explorat subiecte precum modul în care alegerea deținătorilor de funcții din minorități afectează percepția cetățenilor asupra guvernului și modul în care programele de mobilitate a locuințelor afectează participarea politică a celor săraci.

La Harvard, unde și-a luat doctoratul în 1998, a fost atât o persoană care depășește barierele urcând constant în rândurile administrative de când s-a alăturat facultății.

Declarația corporației Harvard despre Dr. Gay nu folosește cuvântul „plagiat”. Dar unii membri ai facultății de la Harvard au spus că sunt deranjați de pasajele evidențiate în știri, spunând că studenții care au comis infracțiuni similare au fost adesea pedepsiți disciplinar, uneori aspru.

„Este îngrijorător să vedem că standardele pe care le aplicăm studenților par să difere de standardele pe care le aplicăm facultăților”, a spus Theda Skocpol, profesor de guvernare.

Un ghid Harvard pentru studenți definește „plagiatul” în sens larg. „Când nu reușești să-ți citezi sursele sau când le citezi inadecvat, plagiezi, ceea ce este luat extrem de în serios la Harvard”, se spune. „Plagiatul este definit ca actul de a trimite în mod intenționat SAU neintenționat lucrări care au fost scrise de altcineva.”

Dar nu toate cazurile de potențial plagiat sunt egale, mai ales atunci când nu reflectă nicio intenție de a înșela, au spus unii cercetători.

Disertația doctorului Gay din 1997, The Free Beacon spunea, „a împrumutat” două paragrafe dintr-o lucrare de conferință din 1996 a lui Bradley Palmquist, care era atunci profesor de științe politice la Harvard, și Stephen Voss, om de știință politică la Universitatea din Kentucky, care era în Programul de doctorat al Dr. Gay la Harvard.

Într-un interviu, dr. Voss a numit „plagiat din punct de vedere tehnic” folosirea de către Dr. Gay a lucrării sale, care presupunea schimbarea doar a câtorva cuvinte. Dar a spus că o consideră „destul de benignă”, mai ales că paragrafele în cauză implicau o descriere tehnică.

„Dacă un student îmi dădea o lucrare care a făcut ceea ce a făcut ea, i-aș trimite-o înapoi”, a spus el.

Universitatea Harvard redefinește plagiatul pentru a îsi proteja președintele Claudine Gay

Decizia Harvard de a îsi proteja presedinta a înfuriat-o pe profesorul pensionar de la Universitatea Vanderbilt, Carol Swain, scrie Daily Mail.  Ea o acuză pe Dr Gay că „a făcut rău mediului academic” și  oamenilor de culoare pentru că a refuzat să demisioneze.  

„Mesajul meu către Universitatea Harvard este că nu trebuie să redefiniți ce este plagiatul [...] Ceea ce au făcut ei este foarte înjositor pentru fiecare persoană, nu doar pentru minoritățile rasiale și etnice, pentru oricine a muncit din greu la școală, care a încercat. a urma liniile directoare este o insultă la adresa inteligenței noastre”, a spus Swain. 

Într-un interviu separat, Swain a spus pentru City Journal că, „probabil că un bărbat alb ar fi demisionat deja”.

Swain a fost numit de Christopher Rufo și Christopher Brunet, de la Institutul Manhattan, printre cei pe care liderul de la Harvard i-a plagiat în disertația sa din 1997. 

„Claudine Gay trebuie să demisioneze”, a spus Swain pentru Fox Digital . „Evident, corporația Harvard nu a avut curajul să-și concedieze primul președinte negru, cineva care nu ar fi trebuit niciodată să fie pus în funcție”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră