Premierul Marii Britanii îl critică pe Elon Musk pentru că a spus că "războiul civil este inevitabil"

06 Aug 2024
Premierul Marii Britanii îl critică pe Elon Musk pentru că a spus că "războiul civil este inevitabil"

Purtătorul de cuvânt al lui Keir Starmer a spus că nu există „nicio justificare” pentru comentariile miliardarului din tehnologie despre un „război civil”, scrie Politico

Keir Starmer din Marea Britanie l-a țintit pe Elon Musk, după ce miliardarul din tehnologie a susținut că valul de violențe de extremă-dreaptă care a lovit Marea Britanie este „inevitabil”.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a spus că nu există „nicio justificare” pentru comentariile lui Musk, postate în acest weekend pe platforma X pe care o deține acum.

Marea Britanie a fost cuprinsă de dezordine violentă în mai multe orașe în ultimele zile, moscheile și hotelurile care găzduiesc solicitanți de azil fiind printre țintele demonstrațiilor de extremă dreapta.

Tulburările au început după uciderea a trei fetite într-un atac cu cuțitul asupra unui curs de dans pentru copii din Southport, luni trecută.

Musk – care s-a confruntat cu critici pentru răspândirea pe X a informațiilor false despre identitatea atacatorului – a susținut duminică că „războiul civil este inevitabil” în Marea Britanie.

Miliardarul a postat comentariul pe Twitter ca răspuns la un clip al influenței conservatoare Ashley St. Clair care arată o parte din tulburarea care a cuprins Marea Britanie.

„Nu există nicio justificare pentru astfel de comentarii”, a răspuns purtătorul de cuvânt al lui Starmer luni, când a fost presat de reporteri cu privire la observații. „Ceea ce am văzut în această țară este hotărâre organizată, ilegală, care nu are loc pe străzile noastre sau online.”

„Vorbim despre o minoritate de bandiți care nu vorbesc în numele Marii Britanii... Prim-ministrul nu împărtășește acele sentimente [ale lui Musk]”, a adăugat purtătorul de cuvânt al premierului.

Musk a făcut o joacă cu acreditările sale de libertate de exprimare ca proprietar al lui X și a reintrodus în mod controversat contul X al activistului britanic de extremă-dreapta Tommy Robinson.

Guvernul Marii Britanii continuă să solicite companiilor de social media să facă mai mult pentru a aborda „materialul infracțional” de pe platformele lor, deși rămâne neclar ce instrumente, dacă există, trebuie să forțeze conformitatea.

„Există domenii în care companiile de rețele sociale au cerințe clare în acest moment pentru a elimina materialele criminale și ar trebui să facă acest lucru, dar uneori durează prea mult pentru a face acest lucru”, a declarat ministrul de interne Yvette Cooper pentru BBC.

Downing Street a confirmat că miniștrii fac declarații la companiile de social media.

Alte stiri din Externe

Ultima oră