Politico: Barba lui Vance este un semn de „agresivitate” față de femei, ochii „holbați” ai lui Walz arată „pasiune”

03 Oct 2024
Politico: Barba lui Vance este un semn de „agresivitate” față de femei, ochii „holbați” ai lui Walz arată „pasiune”

„Da, barba lui Vance contează”, a scris un expert în limbajul corpului în Politico despre senatorul JD Vance, scrie Fox News

Alegătorii care au urmărit marți dezbaterea vicepreședinților la CBS News ar fi putut vedea barba senatorului Ohio JD Vance ca un semn de masculinitate toxică, potrivit unui expert în limbajul corpului.

Vance, candidatul republican la vicepreședinție, s-a confruntat cu candidatul democrat la vicepreședinție și guvernatorul Minnesota Tim Walz la dezbaterea de marți seara, discutând timp de 90 de minute pe o gamă largă de probleme, inclusiv imigrația, economia și avortul.

Fostul agent FBI și expert în limbajul corpului Joe Navarro a analizat limbajul corpului fiecărui candidat în cadrul evenimentului pentru Revista Politico , dându-și cu părerea despre modul în care s-au prezentat pe scenă. 

Primul lucru pe care l-a observat Navarro a fost barba lui Vance. El a susținut că trăsătura „masculină” ar putea opri alegătorii de sex feminin. 

„Așa cum a menționat mai devreme revista POLITICO, Vance este primul candidat la Casa Albă care a purtat păr facial în ultimii 80 de ani. Aspectul nostru este fundamental pentru limbajul corpului nostru, iar cercetările indică faptul că alegătorii văd barba ca (surpriză, surpriză) fiind mai masculină”, a scris Navarro. "Acest lucru poate fi pozitiv pentru unii, citindu-l ca putere și competență. Dar pentru alții, în special pentru femei, poate fi negativ, transmițând agresivitate și opoziție față de idealurile feministe".

Navarro nu este singurul comentator media care a asociatcandidatul republican cu percepțiile negative ale masculinității. De când a apărut duelul Harris-Walz, mai mulți jurnaliști, inclusiv colaboratorul MSNBC Katty Kay, au susținut că republicanii atrag bărbații cu o versiune mai „macho”, ceea ce ei consideră, o versiune depășită a masculinității.

Gazda MSNBC, Jen Psaki, și Catherine Rampell de la The Washington Post, au susținut, de asemenea , că candidatul democrat atrage bărbații care susțin mai mult femeile. 

În timp ce a criticat barba lui Vance, Navarro l-a lăudat pe Walz pentru expresia sa cu ochii holbați pe tot parcursul dezbaterii, spunând că „și-a arătat pasiunea” față de probleme.

"Când Walz se simțea deosebit de pasionat de ceva, deschidea larg ochii ca niște farfurioare. Ochiul poate fi uneori un semn de surpriză, dar pentru Walz, pur și simplu dezvăluia intensitatea lui emoțională", a scris Navarro. „Oamenii din epoca de piatra ar fi făcut astfel de gesturi faciale pentru a comunica emoții puternice, cum ar fi „pericolul este aproape”. Pentru Walz, a dat un plus de greutate sentimentelor sale și ne-a ținut privirea.” 

Expertul în limbajul corpului a vorbit pozitiv despre modul în care Vance și-a folosit mâinile pentru a transmite emoție și conducere în timpul dezbaterii, dar a susținut că o „mică încruntare” a republicanului la un moment dat a arătat unde se află „slăbiciunile sale”.

„Când Walz a adus în discuție Proiectul 2025, Vance a expus o mică povestire care a purtat un mesaj mare: o ușoară mijire a ochilor și o mică încruntare. În mod clar, acesta a fost un subiect dureros”, a scris Navarro.

„Trebuie să ne ferim de astfel de comportamente în schimburile cu mize mari, cum ar fi negocierile sau, să zicem, dezbaterile vicepreședințiale – ele dezvăluie adversarului tău ce subiecte vrei să eviți și unde se află slăbiciunile tale”, a scris el.

În același timp, Navarro i-a acordat credit lui Walz pentru că s-a încruntat pentru a-și arăta dezaprobarea în timp ce Vance vorbea.

„În timpul unui dezacord asupra democrației, și-a încruntat fruntea cu forță la ceea ce spunea Vance. Apoi și-a ținut sprâncenele așa, încordate, pentru o vreme. În timp ce Vance avea cuvântul, acesta a fost un mod pentru Walz de a spune în tăcere: "În niciun caz, nu este corect și o să te provoc în acest sens'”, a scris el.

Singura apreciere negativă a lui Walz a fost despre cum a dat din degete la cameră.

„[El a arătat spre cameră cu degetul arătător, ca unchiul Sam în acele vechi postere „Te vreau”. A fost un gest îndrăzneț, aproape acuzator – care l-a făcut grozav pentru poster, dar poate părea aproape ca Ostil, creierul nostru percepe imediat un punct ca „care ne cheamă” – cu alte cuvinte, ca amenințător”, a scris Navarro.

Ambii candidați au dat dovadă de „ politețe din Vestul Mijlociu ” înclinând capetele și întorcându-și corpul spre celălalt în timp ce vorbeau, a spus expertul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră