Peste 200.000 de persoane au participat la un miting pro-Israel în Washington

15 Noi 2023
Peste 200.000 de persoane au participat la un miting pro-Israel în Washington

Organizat de Asociațiile Evreiești din America de Nord, mitingul desfășurat pe National Mall din Washington DC din Statele Unite a avut ca scop, de asemenea, să ceară eliberarea ostaticilor din Gaza, scrie BFMTV

200.000 de oameni s-au adunat marți în capitala americană Washington DC în sprijinul Israelului, aflat în război împotriva Hamas de la atacul sângeros al mișcării islamiste palestiniene, potrivit organizațiilor evreiești care au inițiat evenimentul.

Un sistem puternic de securitate a fost pus în aplicare pe National Mall din Washington, o esplanada mare care se întinde de la Capitoliu până la Lincoln Memorial, cu pluguri de zăpadă și vehicule militare blocând străzile, ridicarea de bariere și o căutare sistematică a genților participanților, au remarcat jurnaliștii la fața locului.

„Susținem Israelul, desigur... Pentru mine, facem exact ceea ce trebuie să facem”, a spus Serghei Kravchick, 64 de ani, care are cetățenie israeliană și locuiește în Long Island, New York.

Discurs video a președintelui israelian

Mitingul urmărește să ceară eliberarea celor 240 de persoane luate ostatice în timpul atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și, de asemenea, să combată antisemitismul și să exprime sprijinul american pentru Israel, potrivit Federației Evreiești din Greater Washington, una dintre organizatorii. asociațiile.

„Mă rog pentru pace, dar pentru o pace obținută prin victorie, astfel încât acest ciclu de violență să se oprească”, explică Mark Moore, care spune că sprijină Israelul pentru că „sărbătorește viața”, spre deosebire de forțele Hamas pe care le acuză că „sărbătoresc moartea”. „Ne rugăm pentru oamenii nevinovați de ambele părți”, adaugă pastorul creștin, în vârstă de patruzeci de ani, din Chicago.

În mulțime erau vizibile pancarte cu lozincile „Să ștergem Hamas”, steaguri israeliene și tricouri cu inscripția „Adu-i acasă”, cu referire la ostatici.

Președintele israelian Isaac Herzog a adresat un mesaj video, familiile de ostatici au vorbit la fel ca aleșii americani, cum ar fi Președintele Republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer. .

Cel puțin 1.200 de oameni au fost uciși de Hamas

Această adunare are loc după numeroase demonstrații în toată țara din ultimele săptămâni în care se cere „o încetare a focului” în Gaza, lovită de bombardamentele israeliene de răzbunare și se critică politica americană de sprijin pentru Israel.

În Israel, cel puțin 1.200 de persoane au fost ucise conform autorităților de la începutul conflictului, majoritatea dintre ei civili masacrați în ziua atacului de către mișcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian.

Ca răspuns, Israelul a declarat că dorește „anihilarea” Hamas, bombardând fără încetare Fâșia Gaza, un teritoriu asediat unde sunt înghesuiți 2,4 milioane de palestinieni. Potrivit Hamas, peste 11.000 de oameni, în principal civili, au fost uciși acolo din 7 octombrie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră