Peste 1.000 de jurnalişti de la New York Times amenință ca vor intra în grevă săptămâna viitoare

03 Dec 2022
Peste 1.000 de jurnalişti de la New York Times amenință ca vor intra în grevă săptămâna viitoare

Peste 1.000 de angajați ai sindicatului de la New York Times s-au angajat să intre în grevă în cazul în care editorul de știri nu este de acord cu un contract complet și echitabil, potrivit unui tweet al sindicatului vineri.

Sindicatul NYT NewsGuild cere salarii care „țin pasul cu inflația”, precum și să păstreze și să îmbunătățească asigurările de sănătate și beneficiile de pensie care au fost promise în timpul angajării, potrivit unei scrisori semnate de 1.036 de membri.

„Vom ieși și vom opri munca timp de 24 de ore, joi, 8 decembrie, dacă până atunci nu avem o înțelegere pentru un contract complet și echitabil”, se arată în scrisoare.

Membrii sindicatului cer și flexibilitate în munca de la distanță, printre alte cereri.

Un purtător de cuvânt al NYT a spus că „în timp ce suntem dezamăgiți că NewsGuild amenință noi suntem pregătiți să ne asigurăm că The Times continuă să servească cititorii noștri fără întreruperi”, adăugând că actuala propunere de salariu a companiei a oferit „creșteri semnificative”.

La începutul lunii martie, un grup de aproape 600 de angajați din domeniul tehnologiei de la New York Times a votat pentru sindicalizare deoarece compania se confrunta cu acuzații că a interferat ilegal în organizarea muncii. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră