Pokemon Go a fost interzis în incinta Pentagonului

12 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Pokemon Go a fost interzis în incinta Pentagonului


O sursă din cadrul Pentagonului a declarat că ministerul a interzis jocul care a înnebunit mapamondul în toate sediile sale, din cauza preocupărilor pe tema unei posibile forme de spionaj străin.
Nota trimisă la 19 iulie avertizează toţi funcţionarii şi angajaţii cu contracte temporare că jocul Pokemon Go prezintă un potenţial risc pentru securitate şi pentru obiectele vulnerabile, scrie Washington Times.
Potrivit sursei citate, precizia localizării în acest joc ar putea ajuta la aflarea zonelor în care sunt păstrate secretele militare. În plus, dacă hackerii piratează profilul jucătorilor de la Pentagon, vor putea avea acces la datele persoanel, inclusiv la informaţiile privind deplasările persoanelor, ceea ce ar fi util unor servicii de informaţii străine.
Potrivit experţilor din domeniul informaţiilor, aplicaţiile mobile precum jocul Pokemon Go sunt un mijloc tehnic perfect pentru serviciile secrete, pentru că pot servi la aflarea de informaţii şi spionare, ele fiind foarte populare atât în rândul militarilor, cât şi al funcţionarilor civili.

Alte stiri din Externe

Ultima oră