Pedofilii britanici călătoresc în Polonia „pentru a viza copiii refugiați ucraineni”

22 Iul 2022
Pedofilii britanici călătoresc în Polonia „pentru a viza copiii refugiați ucraineni”

Există îngrijorări că infractorii sexuali încearcă să vizeze copiii ucraineni din taberele de refugiati,scrie The Independent

Pedofili britanici au călătorit în Polonia , susținând că oferă „asistență umanitară” refugiaților care fug din Ucraina, printre care se numără mii de copii neînsoțiți.

Agenția Națională pentru Crimă (NCA) a declarat că 10 infractori sexuali cunoscuți au călătorit în țară în cele șase săptămâni de după invazia rusă.

Toți cei 10 bărbați au fost rugați să părăsească Polonia în urma unui interviu cu ofițerii de imigrație și cu forțele de ordine, iar autoritățile britanice lucrează pentru a-i descuraja pe alții să călătorească.

„Pentru noi, este vorba de a-i face pe parteneri să conștientizeze că acești agresori sexuali de copii, condamnați, sunt pe terenul lor, din motive evidente”, a spus un purtător de cuvânt al NCA.

„Există cel puțin 5.000 de copii neînsoțiți care au fost strămutați din Ucraina. A se asigura că sunt în siguranță este absolut esențial.”

Oficialii au spus că pedofilii condamnați trebuie să își declare cazierul judiciar în țările pe care le vizitează, dar „în mod inevitabil constatăm că nu au făcut-o”.

Eforturile se concentrează în prezent pe prevenirea infractorilor sexuali să călătorească în Polonia sau în alte țări, dacă nu „din motivele corecte”, și să îi scoată afară dacă nu au respectat regulile.

Problema se numără printre „întreaga gamă de amenințări care au apărut sau au fost intensificate de acest conflict” ucrainean, a spus NCA.

Acestea includ sclavia modernă, traficul de persoane și crima organizată de imigrare care afectează refugiații.

Poliția și serviciile de securitate sunt, de asemenea, preocupate de potențiala „scurgere” de arme de foc și de armament.

Au existat, de asemenea, creșteri ale finanțării ilicite, infracțiunilor cibernetice și fraudei, inclusiv crearea de site-uri web care pretind a fi agenții de ajutor în încercarea de a prelua donații destinate ucrainenilor.

NCA a condus răspunsul Marii Britanii la crima organizată influențată de războiul din Ucraina și a creat, de asemenea, o Celulă de Combatere a cleptocrației pentru a viza „elitele corupte” legate de Rusia și alte state ostile.

Celula se concentrează asupra persoanelor care au folosit active din Marea Britanie pentru a-și stoca, ascunde și crește averea.

De asemenea, celula vizează „facilitatorii”, care pot include case de licitații, agenți imobiliari, avocați și companii de securitate. Au fost efectuate mai multe arestări, dar încă nu au rezultat acuzații din activitate.

Celula de Combatere a Cleptocrației nu vizează în mod special Rusia, dar țara este una dintre câteva despre care se spune că are „elite corupte” pe care autoritățile britanice doresc acum să le perturbe.

NCA consideră că eforturile sale au deja un efect descurajant, unele ținte legate de regimul lui Vladimir Putin dezactivându-se deja de activele din Regatul Unit, pe măsură ce proprietățile deținute de ruși din Emiratele Arabe Unite și din alte națiuni explodează.

NCA a spus că dorește să respingă „conceptul de Londongrad, ideea că oamenii sunt liberi să vină cu banii lor și să facă tot ce le place”.

„Întotdeauna vor exista oportunități pentru ca oamenii să își mute bunurile în altă parte”, a adăugat un purtător de cuvânt. „E clar că unii oameni au decis că Marea Britanie nu mai este pentru ei.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră