20.000 de pasageri, blocaţi în aeroporturi!

11 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
20.000 de pasageri, blocaţi în aeroporturi!

 

Circa 20.000 de pasageri erau blocați sâmbătă în aeroporturi în a doua zi a grevei piloților suedezi ai companiei scandinave SAS, care a antrenat anularea a 159 de zboruri, iar alte 220 de zboruri prevăzute pentru duminică au fost de asemenea anulate, a anunțat compania. "Am făcut tot ce era în puterea noastră pentru a împiedica o grevă, dar, din nefericire, nu am fost în măsură să ajungem la un acord", a declarat purtătoarea de cuvânt a SAS, Karin Nyman, într-un comunicat.

Aproximativ 26.000 de pasageri vor fi afectați de această anulare a zborurilor duminică, scrie lefigaro.fr. "Prioritatea noastră acum este să ne ocupăm de clienții noștri și lucrăm la a face tot ce putem pentru a-i ajuta pe pasagerii afectați" de grevă, a adăugat aceasta.

Zborurile operate de piloții danezi și norvegieni continuă normal, a precizat aceeași purtătoare de cuvânt. După luni de negocieri, sindicatul SPF al piloților suedezi a respins propunerea mediatorilor în favoarea unei creșteri salariale de 2,2% în timp ce piloții solicitau o majorare de 3,5%.

Conducerea a informat că majoritatea exigenților piloților, referitoare și la contractele de muncă oferind o mai mare securitate, ar antrena o creștere cu 10% a costurilor. Greva intervine într-un sezon de vârf pentru activitatea companiei și a afectat în special zborurile charter. Piloții suedezi și-au început mișcarea de protest vineri la ora 16:00 GMT. Pentru moment nu a fost comunicată nicio dată pentru reluarea negocierilor.

La Air France, şeful companiei, Frederic Gagey a dat asigurări că aproximativ 25% dintre piloţii companiei participă la greva prevăzută până marţi, pentru a-ş apăra salarizarea, şi nu 70%, cum afirmă principalul sindicat al piloţilor. Compania franceză intenţionează să asigure peste 80% dintre zboruri, în ciuda grevei piloţilor, scrie rts.ch.

Alte stiri din Externe

Ultima oră