Parlamentarii ruși adoptă o lege împotriva persoanelor transgender

14 Iul 2023
Parlamentarii ruși adoptă o lege împotriva persoanelor transgender

Deputații ruși au adoptat vineri o lege care interzice tranzițiile de gen și interzice în special adopția de copii de către persoane transgender, scrie Le Monde.

„Această decizie îi protejează pe cetățenii noștri, copiii noștri” , a asigurat la Telegram Vyacheslav Volodin , președintele Camerei inferioare a Parlamentului (Duma), în timp ce modificările la starea civilă, operațiile chirurgicale și tratamentele hormonale deveniseră accesibile în Rusia după căderea URSS.

Însă de la razboiul din Ucraina, autoritățile au multiplicat măsurile conservatoare, în special împotriva LGBT+, spunând că vor să elimine comportamentele pe care le consideră deviante și importate din Occident. Serviciile de securitate ruse (FSB) au arestat joi un activist transgender acuzat de „înaltă trădare” în beneficiul Ucrainei. El riscă închisoare pe viață. Pentru a justifica acest proiect de lege, Vyacheslav Volodin a asigurat vineri că operațiile chirurgicale de reatribuire a sexului au explodat în Statele Unite în ultimii zece ani.

„Ce tendință monstruoasă! Este o cale care duce la degenerarea unei națiuni. Acest lucru este inacceptabil pentru noi”, a spus domnul Volodin.

Proiectul de lege a trecut a treia și ultima lectură. Acum trebuie validat de Camera Superioară a Parlamentului, Consiliul Federației, și apoi semnat de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru a intra în vigoare, doi pași care sunt în general simple formalități.

Alte stiri din Externe

Ultima oră