Parlamentarii americani cer sancțiuni împotriva Chinei

27 Ian 2023
Parlamentarii americani cer sancțiuni împotriva Chinei

„Trebuie să fim mult mai robusti [împotriva Chinei]  ” , a declarat joi senatorul democrat Bob Menendez, care prezidează Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului, citând „dovezi că companiile chineze furnizează tehnologie cu dublă utilizare, inclusiv semiconductori”, care poate fi folosită, de exemplu, pentru a ghida rachete, scrie Le Monde.

„Mi se pare că nu ar trebui să renunțăm la potențialul de sancțiuni împotriva Chinei dacă aceasta oferă asistență crucială. Ea nu ar trebui să se poată ascunde în spatele companiilor ”, a spus el.

Colegul său republican James Risch a considerat, între timp, că China acționează „cu impunitate totală” și că este necesară „întărirea sancțiunilor” împotriva companiilor chineze.

Senatorii au vorbit la o audiere despre războiul din Ucraina a mai multor oficiali guvernamentali, inclusiv a asistentului secretarului de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland.

"Suntem de acord ”, le-a răspuns ea parlamentarilor, subliniind că Statele Unite nu au ezitat să informeze autoritățile chineze la cel mai înalt nivel cu fiecare ocazie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră