Parisul și Londra vor continua să ajute militar Ucraina: "Suntem complet uniți ”

11 Mar 2023
Parisul și Londra vor continua să ajute militar Ucraina: "Suntem complet uniți ”

La finalul primului summit dintre cele două țări din 2018, Emmanuel Macron și Rushi Sunak și-au arătat disponibilitatea de a continua să ajute militar Ucraina, dorind victoria ei împotriva Rusiei, și au anunțat că furnizarea de muniție, pregătirea soldaților ucraineni vor fi coordonate, scrie Le Monde.

„Dorința noastră este să ajutăm Ucraina să reziste și să efectueze contraofensivele pe care dorește să le efectueze ”, a spus Emmanuel Macron. „Vrem ca Ucraina să câștige acest război și suntem complet uniți ”, a confirmat Rishi Sunak.

Într-un comunicat de presă, palatul Elysée amintește că „Franța și Marea Britanie reafirmă că discursul iresponsabil susținut de Rusia cu privire la armele nucleare este inacceptabil. Ei regretă că Rusia a luat decizia de a-și suspenda participarea la Tratatul New Start” și solicită Rusiei să revină fără întârziere la respectarea deplină a prevederilor tratatului. Ei își exprimă „îngrijorarea că Rusia și-a anunțat disponibilitatea de a fi pregătită să efectueze un test nuclear și au reafirmat importanța Tratatului de interzicere completă a testelor nucleare, pe care Rusia l-a semnat și ratificat” .

Ambele țări își exprimă „îngrijorarea față de amenințarea pe care o reprezintă războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și ocuparea ilegală de către aceasta a centralei nucleare Zaporija la adresa siguranței și securității nucleare. Ei au cerut Rusiei să renunțe la această ocupație și să redea controlul deplin al centralei autorităților ucrainene care sunt proprietarul său suveran legitim” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră