Parisul acuză Rusia că dorește o „cortină de sânge” între ea și Europa

28 Iul 2022
Parisul acuză Rusia că dorește o „cortină de sânge” între ea și Europa

Odată cu războiul din Ucraina, Rusia vrea să creeze o „cortina de sânge” cu vecinii săi europeni, a declarat joi secretarul de stat francez pentru Europa Laurence Boone în cadrul unei dezbateri privind bilanțul la Adunarea Națională privind președinția franceză a Uniunii Europene care s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie, scrie Le Monde

În timp ce a salutat acordarea, la sfârșitul lunii iunie, a statutului de candidat la aderarea la UE Ucrainei și Moldovei, „vital” pentru aceste țări, ea a spus:

Nu pot exista jumătăți de măsură atunci când Rusia alege să tragă o perdea de sânge între ea și vecinătatea ei.

Ucraina, scena „crimelor de nespus” ale forțelor ruse, este prinsă într-un „război pe care trebuie să-l câștige pentru că viitorul ei și al nostru sunt în joc”, a spus doamna Boone. Secretarul de stat a fost mulțumit că cei Douăzeci și șapte au „răspuns în mod colectiv cu sancțiuni fără precedent, fără precedent în amploarea lor”, la invazia rusă.

Scopul, a continuat ea, este de a „face războiul nesustenabil din punct de vedere economic, financiar și militar pentru Rusia”. Ea a considerat, de asemenea, că UE a „încălcat un tabu major” prin finanțarea armamentului pentru Kiev.

Pentru UE, „timpul inocenței strategice s-a încheiat”, a subliniat Laurence Boone în discursul adresat deputaților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră