Papa ne îndeamnă să nu uităm de ucraineni înainte de călătoria în Ungaria

23 Apr 2023
Papa ne îndeamnă să nu uităm de ucraineni înainte de călătoria în Ungaria

Papa Francisc a cerut duminică să nu-i uităm pe ucrainenii care se confruntă cu război înainte de plecarea sa de vineri în Ungaria, o țară central-europeană condusă de premierul naționalist și rusofil Viktor Orban, scrie Le Figaro.

Vă rog pe toți să mă însoțiți cu rugăciunile voastre în această călătorie” spre „centrul Europei, unde vânturile înghețate ale războiului continuă să bată, în timp ce mișcările atâtor oameni expun agenda unor probleme umanitare urgente”, a spus el după tradiționala sa rugăciune de duminică în public în Piața Sf. Petru. Să nu-i uităm pe frații și surorile noastre ucraineni încă afectați de acest război”, a spus el.

De asemenea, Papa s-a adresat direct și „cu afecțiune” credincioșilor maghiari: „Știu că îmi pregătiți vizita cu multă râvnă și vă mulțumesc din toată inima”.

Vizita Papei Francisc, recent internat, în această țară de 10 milioane de locuitori, dintre care aproximativ 39% sunt catolici, va fi marcată de războiul din Ucraina vecină și de tema migrației.

Papa făcuse deja o escală de șapte ore la Budapesta în septembrie 2021, timp în care le-a cerut maghiarilor să fie „deschiși” tuturor, în timp ce Viktor Orban urmărește o politică hotărâtă anti-migranți.

La o lună după internarea sa pentru bronșită, starea de sănătate a papei în vârstă de 86 de ani va fi urmărită cu atenție în timpul acestei vizite la Budapesta care se adaptează la condițiile fizice ale lui Francis, care se deplasează într-un scaun cu rotile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră